Poesialaisia Helsingin kirjamessuilla 2018

Osuuskunta Poesian kirjailijat ja taustavoimat osallistuvat tänä vuonna Helsingin kirjamessuille omalla osastollaan (6A90) ja kiinnostavalla lavaohjelmalla!

Ilmoittaudu mukaan Facebook-tapahtumaan!


6A90 – Poesian osasto Helsingin kirjamessuilla 2018.

OHJELMA

PERJANTAI 26.10.

TÖÖLÖ-LAVA

13:00 Kaija Rantakari: Koko meren laajuus
Runoilijat kohtaavat. Kaija Rantakari ja Peter Mickwitz lukevat ja keskustelevat teoksistaan Koko meren laajuus (Poesia 2018) ja Leksikon (Ellips 2018).

13:30 V. S. Luoma-aho: Noesis-verkkolehti, Luonteita
Runous vuonna 2018. Ajankohtaisesta runoudesta keskustelemassa Tuli&Savu -runouslehden päätoimittaja Juha-Pekka Kilpiö, Noesiksen päätoimittaja V.S. Luoma-aho ja Nuori Voima -lehden päätoimittaja Maaria Ylikangas.

HAKANIEMI-LAVA

18:30 Kaisa Ahvenjärvi: Tuulisolmut
Saamelainen nykyrunous meillä ja muualla. Saamelainen kulttuuri ylittää valtioiden rajat ja yhdistää ihmisiä, kirjailijoita ja taiteilijoita. Runoilija Niillas Holmberg ja kääntäjä-tutkija Kaisa Ahvenjärvi keskustelevat saamelaisen runouden merkityksestä tänä päivänä.


LAUANTAI 27.10.

POESIAN OSASTO 6A90

Kirjallisuuskeskustelua ja luentaa Poesian omalla kirjamessuosastolla!

14:00 V.S. Luoma-Aho: Luonteita
V.S. Luoma-aho kertoo riemastuttavilla huomioilla kyllästetystä lyhytproosateoksestaan.
– 14.30 V.S. Luoma-Aho lukee otteita teoksestaan.

15:00 Suvi Valli: J.G. Seumen Kesä 1805
Suomentaja Suvi Valli kertoo jalankulun ja yksilöllisyyden apostolin Johann Gottfried Seumen matkateoksesta.
– 15:30 Suvi Valli lukee otteita teoksesta.

16:00 Miia Kontro: Tunnustus
Miia Kontro kertoo esikoisrunokokoelmastaan joka huokuu kuolemaa, rakkautta ja mystisiä kokemuksia.
– 16:30 Miia Kontro lukee otteita teoksestaan.


SUNNUNTAI 28.10.

TÖÖLÖ-LAVA

11:30 Olli-Pekka Tennilä: Ontto harmaa
Nominees for the Nordic Council’s literature prize 2018 from Finland, the Faroe Islands and Greenland.

13:00 Lassi Hyvärinen: Tuuli ja kissa
Runoilijat kohtaavat. YLE:n Tanssiva karhu -palkinnon voittaja Lassi Hyvärinen ja kirjailija Mikko Rimminen keskustelevat ja lukevat tuoreista runoteoksistaan Tuuli ja kissa (Poesia 2018) sekä Super hyvä olo (Teos 2018).

13:30 Miia Kontro: Tunnustus
Uusinta runoutta. Lavalla esikoisrunoilijat Tuukka Pietarinen, Emma Ahlgren ja Miia Kontro.

15:00 Pauli Tapio: Varpuset ja aika
Runoja ja biisejä: Keskustelussa muusikko Draama-Helmi kommentoi runoilija Pauli Tapion Varpuset ja aika -teosta ja Tapio Draama-Helmin tekstejä.

17:30 Kaija Rantakari: Koko meren laajuus
Toisinkoiset. Ei esikoisteoksille! Kotimaisen kirjallisuuden opiskelijoiden ainejärjestön palkinto Toisinkoinen myönnetään kirjailijan toiselle teokselle. Lavalla ehdokkaat, voittaja ja raadin jäseniä.

 


MUITA POESIALAISTEN ESIINTYMISIÄ

TORSTAI 25.10.

KRUUNUNHAKA-LAVA

19:00 Antti Salminen, Tanja Tiekso
Avantgarde, ääni ja tulevaisuus. Juuri suomennettu Luigi Russolon klassikkoteos Hälyjen taide avaa kysymyksiä historiallisten avantgardeliikkeiden merkityksestä nykytaiteelle. Keskustelu luotaa avantgarde-käsitteen merkitystä nykypäivän musiikissa, kuvataiteessa ja kirjallisuudessa. Lavalla keskustelemassa Tanja Tiekso, Antti Salminen ja Karoliina Lummaa.

PERJANTAI 26.10.

ESPLANADI-LAVA

12:30 Henriikka Tavi
Henriikka Tavi ei epäroi kirjoittaa suoraan parisuhdeunelmien ja chic lit -genren päälle. Tellervo on villi – ja kiusallinen – aikalaisromaani, joka kertoo itsen ja toisen vimmaisesta tutkimisesta, etsimisestä ja kadottamisesta. Palkitun runoilijan ensimmäinen upea romaani on läheisyyden etsinnän paljaaksi kirjoittamista, koomiseen ja traagiseen asti menevällä tavalla. Haastattelija Maarit Halmesarka.

PUNAVUORI-LAVA

19:30 Miia Kontro
Miia Kontron esikoistietokirja Portilla – suomalaisia kuolemanrajakokemuksia sisältää 22 kertomusta kuolemanrajakokemuksista. Vaikka kokemuksissa on samankaltaisia piirteitä, jokainen kertomus on ainutlaatuinen. Portilla käynti ei unohdu koskaan mielestä vaan muuttaa kokijan ajatuksia elämästä ja kuolemasta. Moni tuntee henkisyyttä, kiitollisuutta ja sisäistä rauhaa. Joku on lakannut pelkäämästä kuolemaa ja ymmärtänyt iloita elämästä.