Toisinkoinen-palkinto Kaija Rantakarille

Runoilija ja kirjansitoja Kaija Rantakari on voittanut Toisinkoinen-palkinnon teoksellaan Koko meren laajuus  (Poesia 2018). Muita ehdokkaita olivat Saara Turusen Sivuhenkilö (Tammi) sekä Anni Kytömäen Kivitasku (Gummerus).

Toisinkoinen-raati kirjoittaa Koko meren laajuudesta näin:

Kaija Rantakarin runokokoelma Koko meren laajuus levittää lukijan eteen eroottisen kohtaamisen mikrokartaston, sen järistykset ja jälkimainingit. Rantakarin minimalismi on läsnäolon runoutta, jossa kaikki pieni on äärimmäisen merkittävää. Kahden ihmisen kohdatessa sanat vetäytyvät kuin meri, ja tila täyttyy kehojen yksityiskohdista, yhdeksi sulavasta liikkeestä ja hengityksestä.

Lue teoksen kokonainen esittely Toisinkoinen-palkinnon sivuilta!

Kuuntele tästä pätkä Kaija Rantakarin haastattelusta Helsingin kirjamessuilla:

Kaija Rantakari. Kuva: Toisinkoinen