Lauri Rikala Savonia-ehdokkaaksi

Lauri Rikalan aforismiteos Eläin ei pukeudu tahallaan huonosti (Poesia 2018) on valittu Kuopion kaupungin jakaman Savonia-kirjallisuuspalkinnon ehdokkaaksi.

Palkintoraati perusteli valintaansa näin:

Aforismikokoelma, joka pysäyttää ajattelemaan. Yksittäisistä mietelauseista kasvaa suurempia sarjallisia kokonaisuuksia, jotka pohtivat aikamme ilmiöitä ja meitä ihmisiä. Aforismit ottavat myös yhteiskunnallisesti kantaa ja ovat älyllisesti oivaltavia olematta turhan totisia.


Muut palkintoehdokkaat ovat Heidi Jaatisen Koski (Gummerus), Maritta Lintusen Stella (WSOY), Päivi Lipposen Ihmisyyden vuoksi (WSOY), Erkka Mykkäsen Something not good (WSOY) ja Markku Pääskysen Hyvä ihminen (Tammi).

Savonia-palkinnon suuruus on 12 000 euroa.

Lisätietoja palkintoraadin puheenjohtaja Varpu Puskala puh. 050 309 1048.