Ale!

Tunnustus

Miia Kontro

Miia Kontron esikoisrunoteos Tunnustus on kirja haluista ja peloista kuoleman ja rakkauden äärellä. Vuoroin leikkisästi, vuoroin vakavuudella se sekoittaa abstraktit ja käsinkosketeltavat asiat keskenään ja loihtii niistä ihmeellisiä kertomuksia uskosta ja uskottomuudesta.

Kontron kuriton mutta tarkka kieli piirtää kuvan elämän arvaamattomuudesta ja rakkauden armottomuudesta. Tunnustus tuo mystiset jumalakokemukset 2010-luvulle ja tekee niistä runollisen mindfulness-tehtäväkirjan, jollaista ei ole ennen nähty.

Tunnustus on syväsukellusopas sisimpään ja takaisin, runon muotoon muovailtu mea culpa ja meditaatioharjoitus.

Miia Kontro: Tunnustus
74 sivua
150 x 220 mm
Kansi: Tiina Lehikoinen
Sisuksen suunnittelu: Kimmo Kallio
Sidosasu: sidottu, kovakantinen
ISBN 978-952-305-109-6
ISBN 978-952-305-110-2 (PDF)
Luokitus: 82.2
Elokuu 2018

19,00 

Lataa pdf

MIELESSÄNI VILISEE JUOKSEVIA PAKAROITA

humaltuneessa tuulessa
puoliksi halkaistuja kibbutsiappelsiineja
päihtymistarkoituksessa

kerta toisensa jälkeen pyykkinarulla
käsiin murenevia ripustimia

mattoteline osuu jalkoväliin
tekee mieli hengittää koko naama sisään

miestenpyöriä, tikapuita, sadesäitä

puutuneita jalkoja
omaa ruumiillisuuttaan paossa

Miia Kontro

Miia Kontro (s. 1982) on Helsingissä asuva väitöskirjatutkija ja runoilija. Tutkimuksessaan ja runoissaan hän käsittelee erityisesti kuolemaa ja sen merkitysten moninaisuutta. (lisää…)

Arvosteluja

“Miia Kontron esikoisrunoteos Tunnustus on vahva näyttö siitä, kuinka raskaistakin peruskysymyksistä saadaan aikaan ilmavaa runoa”
“Esikoiskirjailija Miia Kontro kirjoittaa vakaalla otteella kuolemasta ja rakkaudesta. Tunnustus paljastaa tunteita, joka ovat kauniita ja pelottavia yhtä aikaa.”
“Runominä ei pysy nahoissaan vaan vaeltaa levottomasti ulottuvuuksien välillä kuin George Saundersin Lincoln bardossa -romaanin hautausmaahenget, ei aivan elävien kirjoissa mutta ei myöskään tuolla puolen.”