Lassi Hyvärinen Tanssiva karhu -ehdokkaaksi

Lassi Hyvärisen teos Tuuli ja kissa on yksi tämän vuoden Tanssiva karhu -runouspalkintoehdokkaista. Raati perustelee valintaansa seuraavasti:

Lassi Hyvärinen kirjoittaa yllättävää, ilkikurista ja absurdia faabelia, joka kasvattaa huomaamatta suuria teemoja ystävyydestä ja luonnon tilasta. Tuulessa ja kissassa rakennetaan lähes romaanimaista fiktiivistä maailmaa, jossa on kertomuksen pysyvyyttä. Samaan aikaan yksityiskohtien tasolla sen poetiikka on arvaamatonta, loputtoman kekseliästä ja ehtymättömän raikasta. Tuuli ja kissa on mielikuvituksen runoutta, joka nousee yllättävästi ja arvaamattomasti tähän päivään.

Lassi Hyvärinen. Kuva: Saara Hyvärinen

Lassi Hyvärinen on tunnustettu ja kiitetty kirjailija, jonka iloitteleva ja irrotteleva tyyli on vedonnut niin palkitsijoihin kuin lukijoihin.

Hyvärisen edelliselle teokselle Keisarin tie (Otava 2012) myönnettiin Kalevi Jäntin kirjallisuuspalkinto sekä Runeberg-palkintoehdokkuus. Tämän lisäksi Hyvärinen voitti J.H. Erkon kirjoituskilpailun 2007 ja hänen esikoisteoksensa Riippuvat puutarhat (ntamo 2008) oli yksi Helsingin Sanomain kirjallisuuspalkinnon ehdokkaista.


Tanssiva karhu on Yleisradion vuodesta 1994 jakama runouspalkinto. Tänä vuonna se jaetaan Kajaanin Runoviikolla 4.7.2018. Palkintosumma on 4 000 euroa.

Palkintoa tavoittelee Hyvärisen ohella viisi muuta kotimaista runoilijaa: Kaisa Ijäs, Eino Santanen, Riina Katajavuori, Suvi Valli sekä Susinukke Kosola.

Raadin puheenjohtajana toimii kirjailija-dramaturgi Jukka Viikilä ja muina jäseninä ovat kulttuuritoimittajat Minna Joenniemi ja Marit Lindqvist sekä näyttelijä-tuottaja Erja Manto.

Lue lisää Tanssivasta karhusta YLE:n sivuilta