Kiitettyä runoutta ja proosaa maksutta

Osuuskunta Poesia on perustamisestaan lähtien julkaissut verkkosivuillaan maksuttomia e-kirjaversioita useimmista kustantamistaan teoksista. Olemme tänä keväänä lisänneet sivuillemme maksuttomat PDF-versiot useammasta viime vuonna julkaistusta kirjasta lukijoiden tutustuttaviksi.

Yksi teoksista on Pauli Tapion HS kirjallisuuspalkinnon viime vuonna voittanut Varpuset ja aika.

Olemme viime vuosina ottaneet käyttöön embargo-käytännön ilmaisten PDF:ien julkaisemisessa. Taustalla on monenlaisia kokemuksia kirjastojen ja kirjakauppojen suhtautumisesta tuotteiden maksuttomiin e-kirjaversioihin.

Nykyinen käytäntömme on siten kompromissi taiteellisten sisältöjen maksuttoman levittämisen sekä kirjamyynnin turvaamisen välillä. Kirjat ovat yhä ostettavissa fyysisinä, laadukkaina painotuotteina niin verkkosivuiltamme kuin jälleenmyyjiltä, kuten kirjallisuuden pitkää elinkaarta painottava missiomme ohjeistaa.

Käytännössä kaikki maksuttomat e-kirjat on julkaistu PDF-muodossa. PDF on käytännössä ainoa varteenotettava tiedostomuoto runouden ja muun typografisesti kunnianhimoisen kirjallisuuden verkkojulkaisemiseen.

Vaikka osa julkaisuistamme jää ilman julkista PDF-levitystä joko tekijän toiveesta, tuotantoratkaisujen takia tai sopimusteknisten seikkojen pakottamina, olemme silti yhä sitoutuneet niin nyt kuin jatkossa kaunokirjallisuuden maksuttomaan digitaaliseen jakeluun. Olemme vakuuttuneita myös käytännön toimivuudesta kaunokirjallisuuden näkyvyyden ja tunnettuuden ylläpitämisessä.

Tuoreita e-kirjoja ladattavissa