Ale!

RESET

Juha Kulmala

RESET on kokemus hajoavasta ja repeilevästä maailmasta, lähikuvia ihmisistä ja systeemistä hallitsemattomien muutosten keskellä. RESET seuraa inhimillistä kummituseläintä läpi betonisen arkipäivän uutisotsikoiden, muistojen, rakkauksien ja menetysten, pitkin Aurajoen rantaa ja ylös jätevuoren huipulle, lintujen sinnikkyyteen.

RESET on jatkuva kapina. RESET kaivaa kaiken kulutetun ja roskan alta esiin sellaista kaunista, merkityksellistä ja ahdistavaakin, jonka säilyttäminen katastrofin yli on taiteen tehtävä. Kriisissä kieli on tärkein selvitymiskeino.

Kulmalan assosiaatiot jauhavat maailman tarinat absurdeihin alkutekijöihinsä. Jazzaavat säkeet liukuvat eteenpäin entistäkin tanssivampina ja elokuvamaisempina, runon röntgen näyttää yhä syvemmälle. RESET ei ole ristisanatehtävä. RESET on palkitun turkulaisen runoilijan kuudes kokoelma.

130 sivua
200 x 200 mm
Kansi: Kimmo Kallio
Taitto: Mikko Branders
Sidosasu: Sidottu, kovakantinen
ISBN 978-952-305-180-5
Luokitus: 82.2
Tammikuu 2022

20,00 

sun vanha keittiösi hehkuu kuin karamelli
laitan lämpöä vähän pienemmälle niin se kestää pidempään
  sinä päästät kansanjoukkojen naurun parvekkeelta sisään
löntti valmistuu
  massojen tietoisuudessa on kammottavia aukkoja
mutta öisin ne umpeutuvat
  löntti valmistuu
    öisin meren vaahdosta nousee jotain jumalatonta
        talot kerääntyvät rinkiin kannustamaan
              tanssit niiden keskellä kuin sammaleenkukka

Juha Kulmala

Juha Kulmala (s.1962) on turkulainen runoilija, jolta on aiemmin ilmestynyt viisi runokokoelmaa. Niistä hän on saanut mm. Jarkko Laine -palkinnon ja Tanssiva karhu -palkinnon. Edellinen kokoelma Ränttätänttä (Savukeidas 2017) oli Runeberg-palkintoehdokkaana.
(lisää…)