Toisaalta

Karri Kokko

Toisaalta palaa jälleen kerran perusasioihin. Toisaalta on uni ja kuolema, toisaalta luonto ja rakkaus. Toisaalta on kieli joka hajoaa ja luhistuu, tai pystyy ihmeeseen ja kummaan. Toisaalta päivittää sen, mikä kihisee runoilijan ja maailman välissä.

Lataa PDF

 

Tekstinäyte

Äänet äsken jotka vielä nälän
puutteessa rakkautta hakivat,
niin kuin leijona pelkoaan,
keväistä päivää nyt ja kerran.

Eri kivut, sama haava, pakko nähdä
jotain jonka voisi sanoa tehneensä:
olemme vanhoja jos puhummekin
surutta, unista tai unten aikana.

Kokoelman kirjoittamisesta

“Mitä runoilija tekee? Mikä on hänen toimensa kuva? Voin vastata ainoastaan omasta puolestani. Tiedän vain, että olen miettinyt runoutta koko ajan, käytännössä kellon ympäri, viimeksi kuluneet runsaat kuusi vuotta. Olen kamppaillut oman kuvitteluni kanssa. Mitä uutta voisin sanoa? Mitä uutta voisin keksiä? Miten oppisin tunnistamaan jotain sellaista, mitä en ole ennen havainnut?” Lue lisää »

108 sivua
148 x 180 mm
Kannen kuva Geof Huth, Waxwords 01
Taitto Marko Niemi
Ilmestymisvuosi 2010
Kirjastoluokka 82.2
ISBN 978-952-480-217-8

Karri Kokko

Karri Kokko (s. 1955) on helsinkiläinen runoilija ja toimittaja, jonka teoksia kuvaavat hyvin sanat “kokeellisuus” ja “käsitteellisyys”. Kokko julkaisi esikoisrunokokoelmansa Uno Boy vuonna 1982. Sitä seuranneen pitkän hiljaisuuden rikkoi vuonna 2005 poEsiassa ilmestynyt kollaasiteos Varjofinlandia. Toinen poEsiassa julkaistu kokoelma on Vapaat kädet (2007). (lisää…)