Ale!

Alisiin ylisiin

Hannu Helin

Alisiin ylisiin kokoaa runoilijamestarin jälkeen jääneet runot yksien kansien väliin

Tammikuussa 2015 syöpään menehtynyt runoilija Hannu Helin kirjoitti runoutta elämänsä loppuun saakka. Lopputuloksena on Alisiin ylisiin – yli kuusisataa liuskaa kattava kokoelma runoelmallisia tekstejä ja runollisia merkintöjä. Helin testamenttasi ”jälkeen jääneet runot” Poesialle julkaistavaksi ja toimitettavaksi.

Helinin runoissa alatyylisyys törmää kulttuurimme korkeimpiin saavutuksiin. Helinin kielellinen taituruus ja kieltenvälinen virtuositeetti muodostavat kirkkaita runokuvia. Ajoittain esiintyöntyvä suora ja peittelemätön omakohtaisuus tekee teoksesta koko elämänsä runoudelle omistaneen runoilijan kirjallisen testamentin. Alisiin ylisiin on hetkittäin äärimmäisen henkilökohtainen kuolemispäiväkirja, joka näyttää sellaisenaan niin hädän ja vihan ilmaukset kuin rakkauden ja rauhan.

Hannu Helin: Alisiin ylisiin
650 sivua
Kansi: Olli-Pekka Tennilä
Sisuksen suunnittelu: Mikael Brygger
Kovakantinen
ISBN 978-952-305-113-3
Luokitus: 82.2
40.00€
Maaliskuu 2019

ENNAKKOTILAUS

29,00 

Lataa pdf

humalan ja tämän luomakunnan

läsnäollessa tahdon

kuolemalla kuolla

anna alastomalle

mikä alus vaatteettomalle

kuuluu klaavalle

mikä klaavalle

mustaan kahviin ei muuta

maitoa kuin hehkulampun valo

Hannu Helin

Hannu Helin (1944-2015) oli helsinkiläinen kirjailija ja runoilija, jonka monta vuosikymmentä kestänyt ura on ainutlaatuinen esimerkki peräänantamattomuudesta ja omintakeisuudesta. 1978 debytoinut Helin julkaisi yli kaksikymmentä runoteosta.