Alisiin ylisiin

Hannu Helin

Alisiin ylisiin kokoaa runoilijamestarin jälkeen jääneet runot yksien kansien väliin

Tammikuussa 2015 syöpään menehtynyt runoilija Hannu Helin kirjoitti runoutta lähestulkoon loppuun saakka. Lopputuloksena on Alisiin ylisiin – yli kuusisataa liuskaa kattava kokoelma runoelmallisia tekstejä ja runollisia merkintöjä. Helin testamenttasi ”jälkeen jääneet runot” Poesialle julkaistavaksi ja toimitettavaksi.

Helinin runoissa alatyylisyys törmää kulttuurimme korkeimpiin saavutuksiin. Helinin kielellinen taituruus ja kieltenvälinen virtuositeetti muodostavat kirkkaita runokuvia. Ajoittain esiintyöntyvä suora ja peittelemätön omakohtaisuus tekee teoksesta koko elämänsä runoudelle omistaneen runoilijan kirjallisen testamentin. Alisiin ylisiin on hetkittäin äärimmäisen henkilökohtainen kuolemispäiväkirja, joka näyttää sellaisenaan niin hädän ja vihan ilmaukset kuin rakkauden ja rauhan.

Hannu Helin: Alisiin ylisiin
n. 800 sivua
Kansi: Olli-Pekka Tennilä
Sisuksen suunnittelu: Mikael Brygger
Kovakantinen
ISBN 978-952-305-113-3
Luokitus: 82.2
40.00€
Helmikuu 2019

40,00 

Varasto loppu

Hannu Helin

Hannu Helin (1944-2015) oli helsinkiläinen kirjailija ja runoilija, jonka monta vuosikymmentä kestänyt ura on ainutlaatuinen esimerkki peräänantamattomuudesta ja omintakeisuudesta. 1978 debytoinut Helin julkaisi yli kaksikymmentä runoteosta.