Ale!

#25 Ei tästä maailmasta

Lauri Rikala

Miten psykoanalyyttisiä teoksia lukeva suhtautuu siihen mitä hänestä kirjoitetaan? Mitä yhteistä on Platonin Valtion soturilla ja julkisen voittajavedon tekijällä? Mikä automiesromantiikassa vetoaa ihmiseen joka ei ole koskaan omistanut autoa? Entä millaisena kristinusko näyttäytyy sille, johon todellisuus on pakottanut välttämättömyyden Jumalaan?

Rikalan esseiden ote on inhimillinen kirjoittaa hän sitten urheiluselostuksen luomasta turvasta tai ristin teologiasta. Tämä pieni esseekokoelma avaa uudella tavalla aforistina tunnetun kirjailijan ajatuksia.

POESIAVIHKOT-KESTOTILAUS

45,00 Lisää ostoskoriin


POESIAVIHKOT #25
Lauri Rikala: Ei tästä maailmasta
31 sivua
Kansi: Olli-Pekka Tennilä
Päätoimittaja: Kristian Blomberg
ISBN 978-952-305-165-2
ISSN 2343-0834
Luokitus 04
Elokuu 2020

10,00 

Tiedän ihmisiä joiden täytyy toisinaan päästä bensa-aseman baariin, vaikka ovat muuten tyypillisiä kaupunkilaisia kasvissyönteineen, kirjoineen ja Netflix-sarjoineen. Baari ei merkitse heille hipsteriyttä, jolla erotuttaisiin bourdieulaisittain muista ryhmän jäsenistä, vaan kyse on tavallisuuden kaipuusta, aidosta tarpeesta päästä kosketuksiin peruselämän kanssa, vaikkei mitään sellaista tietenkään ole olemassakaan.

Lauri Rikala

Lauri Rikala (s. 1975) on Suonenjoella syntynyt, Jyväskylässä asuva aforisti. Hän on opiskellut Jyväskylän yliopistossa filosofiaa ja julkaissut aforismeja ja runoja Nuoressa Voimassa, Lumoojassa ja aforismiantologioissa.