Ale!

#22 Muotokuvia ja kuinka pitää niistä

Anne Carson, Aki Salmela, Gertrude Stein

Suomentanut Aki Salmela

Muotokuvia ja kuinka pitää niistä esittelee 1900-luvun tärkeimpiin amerikkalaiskirjailijoihin lukeutuvan Gertrude Steinin kirjallisia muotokuvia niin eurooppalaisen taidemaailman merkkihenkilöistä kuin anonyymeistä tavan ihmisistä. Vuosikymmnen viimeinen poesiavihko on taidonnäyte sen kokoajalta ja suomentajalta Aki Salmelalta.

Muotokuvia on triptyykki, jonka avaa merkittävimpiin nykyrunoilijoihin lukeutuvan Anne Carsonin henkevä pohdinta muotokuvien ja kielen suhteesta kaltaisuuteen, toistoon, toistamattomaan. Kokoelman keskusaiheena on modernismin klassikoihin lukeutuvan ja kieleltään edelleen mitä omintakeisimman Gertrude Steinin muotokuva-aiheinen runous ja lyhytproosa. Vihkon täydentää Salmelan oma essee, joka kysyy: Millainen muotokuva on käännös?

POESIAVIHKOT-KESTOTILAUS

45,00 Lisää ostoskoriin


POESIAVIHKOT #22
Anne Carson, Aki Salmela, Gertrude Stein
28 sivua
stiftattu, vihko
Kansi: Kimmo Kallio
ISBN 978-952-305-154-6
ISSN 2343-0834
Luokitus: 82.2
Kesäkuu 2019

10,00 

Varasto loppu

Anne Carson

Merkittävimpiin nykykirjailijoihin lukeutuva Anne Carson on syntynyt Kanadassa ja elättää itsensä opettamalla muinaiskreikkaa. (lisää…)

Aki Salmela

Aki Salmela on (s. 1976) helsinkiläinen runoilija ja suomentaja. Hänen esikoiskokoelmansa Sanomattomia lehtiä ilmestyi 2004 ja sai Kalevi Jäntin palkinnon.

(lisää…)

Gertrude Stein

Gertrude Stein (1874–1946) oli pariisilais-yhdysvaltalainen kirjailija. Steinin kuuluisassa taiteellisessa salongissa kävivät taiteen ja kirjallisuuden suuria nimiä Pablo Picassosta Ernest Hemingwayhin. Steinilla oli suuri merkitys yhdysvaltalaisen kirjallisuuden “kadotetun sukupolven” varhaisvaiheissa.