Ale!

#23 Kirjallisuus Käyttöohje

Markku Eskelinen

Kirjallisuudentutkija-kirjailija Markku Eskelisen Kirjallisuus Käyttöohje sisältää noin 12 kirjallisuus- tai teatterikäyttöön tarkoitettua ja joko yksin tai yhdessä muiden kirjailijoiden tai taiteilijoiden kanssa toteutettua proseduuria, ohjetta, säännöstöä tai peliä runsaan 30 vuoden ajalta (1988–2020).

Eskelisen mittava ja uraauurtava työ kirjallisuuden parissa on vertaansa vailla. Sen arvo on tunnustettu useaan kertaan niin kotimaassa kuin kansainvälisesti. Kirjallisuus Käyttöohje on tämän työn reflektiivinen summaus ja eräänlainen välitilinpäätös.

 

POESIAVIHKOT-KESTOTILAUS

45,00 Lisää ostoskoriin


POESIAVIHKOT #23
Markku Eskelinen: Kirjallisuus Käyttöohje
32 sivua
Kansi: Mikael Brygger
Päätoimittaja: Kristian Blomberg
ISBN 978-952-305-163-8
ISSN 2343-0834
Luokitus: 86.1934
Kesäkuu 2020

10,00 

Jos teos kommentoi itseään ja siten ohjaa tai yrittää ohjata lukemistaan, miksi ohjeen pitäisi aina olla luotettava, helposti tunnistettava ja yksiselitteinen? Miksei osa metafiktiivisistä vihjeistä voisi olla epäluotettavia ja statukseltaan ambivalentteja, jos ei muusta syystä, niin siksi, että sekä kirjailija ja lukija joutuisivat ajattelemaan enemmän? Jos itseensäviittaavuuden korvaa eksplisiittisillä ohjeilla, eivätkö nekin voisi olla miltei huomaamattomia, statukseltaan epämääräisiä ja jättää lukijan harkittavaksi sen, kuinka niitä pitäisi soveltaa vai pitäisikö laisinkaan? Jos lukija kuitenkin päättää seurata ohjeita, teoskokonaisuus saattaa muuttaa sekä muotoaan että sisältöään.

Markku Eskelinen

FT Markku Eskelinen (s. 1959) on kirjailija ja kansainvälisesti tunnettu digitaalisen kirjallisuuden ja tietokonepelien tutkija. (lisää…)