Poesia Helsingin kirjamessuilla 2014

Osuuskunta Poesia on mukana Helsingin kirjamessuilla 23.-25.10. omalla osastollaan 6g84, Edith Södergran -lavan vieressä.

Poesian kirjat ja kirjailijat ovat tänä vuonna läsnä niin messulavoilla kuin Poesian ja yhteistyökumppaneidemme osastoilla. Tarkista ajankohtaiset messukampanjat ja uutiset Poesian Facebook-sivulta sekä Twitteristä @poesia_fi.

Torstai 23.10.

klo 11 Korvapuusti yleiselle maulle! Venäläisen avantgarden manifestit
Siiri Anttila, Tomi Huttunen, Henriikka Tavi
MIKA WALTARI

Venäläinen avantgarde oli omintakeinen keitos eurooppalaisia vaikutteita ja aitovenäläisiä ideoita. Uuden antologian toimittaja Tomi Huttunen ja kääntäjä Siiri Anttila esittelevät avantgardistien manifesteja. Haastattelijana Henriikka Tavi.


Perjantai 24.10.

klo 13 Venäläinen avantgarde – ristiriitojen ja räjähdysten pyörre
Anni Lappela, Elisa Harvala, Tomi Huttunen
OSASTO 6d81 (HY Hum. tdk.)

Venäläisen avantgarden manifestit -teoksen tekstien suomentamiseen osallistuneet opiskelijat Anni Lappela ja Elisa Harvala sekä professori Tomi Huttunen kertovat, mikä 100-vuotiaassa venäläisessä avantgardessa oli vallankumouksellista. Tiedottaja Anni Aarinen haastattelee.

klo 15-17 Runomaraton
Raisa Marjamäki, Mikael Brygger
AINO-SALI

Poesian runoilijoita Nuoren voiman liiton perinteisessä Runomaratonissa: klo 15 pyrähdyksessä mukana Raisa Marjamäki, klo 16-17 Mikael Brygger.


Lauantai 25.10.

klo 13-15.15 Poesia-iltapäivä
OSASTO 6g84 (Poesia)

Poesian kirjat ja kirjailijat esittäytyvät ja esiintyvät. Haastattelutuokioita, keskustelua, runoesityksiä. Tervetuloa runon äärille!

13:00 Antti Salminen: Lomonosovin moottori. Tekijä taustoittaa ja lukee kiinnostusta ja kiitoksia nostattanutta kokeellista proosateostaan.

13:20 Henriikka Tavi: 12. Tavin teossarjasta, runoilijan kaunokirjallisesta ihmiskokeesta, tekijän kanssa keskustelee kriitikko Penjami Lehto. Keskustelua ohjastaa Pauliina Haasjoki.

13:45 Raisa Marjamäki: Ei kenenkään laituri ja Reetta Pekkanen: Pieniä kovia nuppuja. Keskustelemassa ja esiintymässä kokonaan ilman tietokoneita toisen runokokoelmansa toteuttanut Raisa Marjamäki ja syksyn esikoisrunoilija Reetta Pekkanen.

14:15-15:15 Poesian runotunti. Makupaloja teoksesta VERSschmuggel. SäkeenVERSoja esittävät Norbert Lange ja Teemu Manninen – Mikael Brygger: TuuliatlasVastakaanon: Otteita suomalaisen kokeellisen runouden antologiasta – Juhana Vähänen: Nymfaion – Poimintoja Venäläisen avantgarden manifestit -teoksesta (toim. Tomi Huttunen).

klo 14 VersSchmuggel-Projekt mit Norbert Lange
OSASTO 6f120 (Goethe-Institut)

klo 15:30 Säkeenversoja: nykyrunoutta saksaksi ja suomeksi
Teemu Manninen, Norbert Lange, Aurelie Maurin
KATRI VALA

Kuusi saksalaista ja kuusi suomalaista nykyrunoilijaa käänsivät toistensa runoja omille kielilleen. Lopputuloksena on kaksikielinen runoantologia VERSschmuggel — SäkeenVERSoja (Poesia). Teemu Mannista ja Norbert Langea haastattelee Aurélie Maurin. Yhteistyössä Goethe Institutin kanssa.

klo 19 KIRJAMESSUKLUBI
RAVINTOLA STURE21
Sturenkatu 21, K18, vapaa pääsy!

Kirjamessulauantain klubi-ilta – tunnelmaa, ohjelmaa, kirjoja ja ihmisiä! Ohjelmassa muun muassa tuore VERSschmuggel. SäkeenVERSoja -antologia (Poesia), joka esittelee suomalais-saksalaisessa projektissa mukana olleiden runoilijoiden käännöksiä toistensa teksteistä. Lavalla antologian toimittaja Aurélie Maurin ja runoilija Norbert Lange!


Sunnuntai 26.10.

klo 16 Nimetön intohimo
Aura Sevón ja Kimmo Kallio
WINE CORNER

Ranskalaisen kirjallisuuden ja feminismin ikonin Marguerite Durasin tuore suomennos, haastatteluihin perustuva Nimetön intohimo, esittelee Durasin elämää ja taidetta. Suomentaja Aura Sevónia haastattelee Kimmo Kallio.