Teemu Mannisen runoelma Futurama ilmestynyt 18.6.2010

Millaista on elämä historian lopussa, kun kaikki tärkeä banalisoituu tositeeveeksi?

Teemu Mannisen science fiction -henkinen runoelma Futurama kuvaa dystooppista maailmaa absurdin huumorin, kriittisen paranoian ja lempeän ironian keinoin. Samalla Futurama kuvaa myyttisen uuden ajan syntyä; se on esitys dyykkauksen eetoksesta, tee-se-itse-toivosta.

TEKSTINÄYTE

Tämä on tarina siitä, mitä tulevaisuudessa tapahtuu. Tulevaisuudessa
pörröinen, ruotsalainen data jalostuu innovaatioiksi & laskeutuu vuorilta
kaupunkeihin missä satelliittiseurantaan perustuva kohderyhmä
on varautunut integroimaan kotimaista lihaa.
Tulevaisuudessa Suomesta karkaa biomassaa
kohti Hongkongin agraaria esperanto-puoluetta
samalla kun kirjastojen oikeus elektroniseen kuolemaan
noteerataan kääpiöiden kaivoksessa.
 

Teoksessa hyödynnetään myös visuaalisia keinoja, kuten typografiaa, ascii-grafiikkaa ja sarjakuvamaisia elementtejä. Sen vaikutteina voidaan mainita Väinö Kirstinän 60-luvun kokoelmat, Grant Morrisonin ja Alan Mooren sarjakuvat sekä Steve Aylettin psykedeelinen surrealismi.

Teemu Manninen (s. 1977) on helsinkiläinen runoilija, runouden tutkija ja runouslehti Tuli&Savun verkkopäätoimittaja. Hänet tunnetaan suomalaisen flarf-runouden isähahmona sekä karismaattisena runoesiintyjänä. Hän on viimeksi julkaissut teokset Lohikäärmeen poika (Tammi, 2007) ja Säkeitä (ntamo, 2010).

poEsia on Runoyhdistys Nihil Interitin ja Lasipalatsin Kirja kerrallaan -kustantamon yhteinen teossarja. poEsian toiminta on perusteiltaan yhteisöllistä, ekologista ja taiteellisesti tinkimätöntä. poEsian teokset julkaistaan sekä print-on-demand -kirjoina että vapaasti ladattavina pdf-tiedostoina poEsian kotisivuilla.

poEsia julkaisee kesäkuun lopussa myös Mikael Bryggerin runokokoelman Valikoima asteroideja. Lue lisää uudistuneilta nettisivuilta www.poesia.fi.

Lisätiedot:

Miia Toivio
poEsia-tiedotus tiedotus(ät)poesia.fi /
miia.toivio(ät)helsinki.fi
040 569 5553
Arvostelukappaleet:
Kirja kerrallaan / Marja-Liisa Laine
mlaine(ät)lasipalatsi.fi
(09) 612 7798

HUOMAA: arvostelukappaleet poikkeuksellisesti HEINÄKUUSSA
miia.toivio(ät)helsinki.fi
040 569 5553