Julkkarit, runoiltamat ja Asa Dubrovnikissa ke 11.8. klo 20.00

KUTSU

Mikael Bryggerin Valikoiman asteroideja (poEsia, 2010)
Henriikka Tavin Sanakirjan (poEsia, 2010)
ja Teemu Mannisen Futuraman (poEsia, 2010)

julkistamisjuhliin ravintola Dubrovnikiin ke 11.8. klo 20.00

————

LAVALLA:

ASA

Teemu Manninen
Mikael Brygger
Henriikka Tavi
Miia Toivio & Marko Niemi
Juhana Vähänen
Karri Kokko
Ville Luoma-aho

sekä yllätyksiä runokentältä

Tilaisuuden juontaa Harri Hertell.

Lämpimimmin tervetuloa!

Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Narikkamaksu 2 eur. Kirjamyyntiä!

———–

TEEMU MANNINEN: FUTURAMA

Teemu Mannisen science fiction -henkinen runoelma Futurama kuvaa dystooppista maailmaa absurdin huumorin, kriittisen paranoian ja lempeän ironian keinoin. Samalla Futurama kuvaa myyttisen uuden ajan syntyä; se on esitys dyykkauksen eetoksesta, tee-se-itse-toivosta.

Teoksessa hyödynnetään myös visuaalisia keinoja, kuten typografiaa, ascii-grafiikkaa ja sarjakuvamaisia elementtejä. Sen vaikutteina voidaan mainita Väinö Kirstinän 60-luvun kokoelmat, Grant Morrisonin ja Alan Mooren sarjakuvat sekä Steve Aylettin psykedeelinen surrealismi.

Teemu Manninen (s. 1977) on helsinkiläinen runoilija, runouden tutkija ja runouslehti Tuli&Savun verkkopäätoimittaja. Hänet tunnetaan suomalaisen flarf-runouden isähahmona sekä karismaattisena runoesiintyjänä. Hän on viimeksi julkaissut teokset Lohikäärmeen poika (Tammi, 2007) ja Säkeitä (ntamo, 2010).

HENRIIKKA TAVI: SANAKIRJA

Sanakirja on kunnianosoitus suomenkieliselle monikielisyydelle. Se on kokeellinen yhden idean runoteos, joka etsii sanakirjamääritelmien avulla lyyristä, intiimiä ja vapaata ilmaisua.

Sanakirjan sanat ovat minimalistisia luontorunoja, yhdensanan rakkausrunoja ja fragmenttihuokauksia. Kirja on Tavin toinen kaunokirjallinen teos.

Henriikka Tavi (s. 1978, Vehkalahti) on helsinkiläinen runoilija, runotyöläinen ja suomentaja. Hän on päätoimittanut runouslehti Tuli&Savua ja suomentanut mm. Friedrich Schillerin keskeisen teoksen Naiivista ja sentimentaalisesta runoudesta (Tutkijaliitto, 2009). Tavin esikoiskokoelma Esim. Esa (Teos, 2007) palkittiin Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnolla. Tällä hetkellä Tavi työskentelee kahden kaunokirjallisen käsikirjoituksen parissa: 2011 ilmestyy runokokoelma “Toivo” (Teos) ja 2012 Aino Korpelan kuvittama lastenkirja, jonka päähenkilöinä seikkailevat Veera, Viima ja Hissihiisi (Teos).

MIKAEL BRYGGER: VALIKOIMA ASTEROIDEJA

Bryggerin kirjoittamistapaa voisi kuvata romanttiseksi asiallisuudeksi. Hänen runonsa sisältävät ajattomia, klassisia kuvia ja teemoja, ja viittaavat usein antiikin myytteihin. Toisaalta Brygger on kiinnostunut kirjoittamisen metodeista ja pyrkii valjastamaan käsitteellisen, luovuudettoman kirjoittamisen aktivistisiin tavoitteisiin: tuhkapilven takia peruutetut lennot ja tikkerisymbolit kaapataan runoudeksi.

Löydetyn materiaalin sumeilematon käyttö on samalla kannanotto runouden puolesta realismia vastaan. Teos on runoutta kirjaimellisesti kannesta kanteen; runoilijan tekemä kansi on myös visuaalinen runo. Osa kirjan runoista herää henkiin internetissä yhteistyössä Marko Niemen kanssa toteutettavina runopeleinä.

Mikael Brygger (s. 1975) on runouslehti Tuli&Savun päätoimittaja. Hän toimii aktiivisesti kirjallisuuskentällä ja useissa kirjallisuus- ja kulttuurijärjestöissä. Brygger on aikaisemmin suomentanut Hakim Beyn teoksen Tilapäinen autonominen alue (Savukeidas, 2009) sekä julkaissut englanninkielisen roskaposteista koostetetun runoteoksen Emily (ntamo, 2008).

ASA on suomalaisen hiphopin kärkinimiä, jonka levyt sekä yksin että Jätkäjätkät-yhtyeen kanssa ovat olleet valkoisen funkin riemujuhlaa. Asa tunnetaan myös väkevistä sanoituksistaan, joissa poliittinen ja yhteiskuntakriittinen sanoma kohtaa lyyrisen haastavuuden. Via Karelia -levyn sanoituksissa hän teki yhteistyötä Teemu Mannisen kanssa.

Lisätiedot:

Teemu Manninen p. 050-5850357
teemu.manninen(at)uta.fi

Henriikka Tavi p. 041-5360184
henriikka.tavi(at)gmail.com

Mikael Brygger p. 044-0338075
mikael.brygger(at)gmail.com

Etusivu

Paikka kartalla