Henriikka Tavin runoteos Sanakirja ilmestynyt 17.6.2010

poEsian kesän ensimmäisenä teoksena ilmestyy Henriikka Tavin Sanakirja. Sanakirja on kunnianosoitus suomenkieliselle monikielisyydelle. Se on kokeellinen yhden idean runoteos, joka etsii sanakirjamääritelmien avulla lyyristä, intiimiä ja vapaata ilmaisua.

Sanakirjan sanat ovat minimalistisia luontorunoja, yhdensanan rakkausrunoja ja fragmenttihuokauksia. Kirja on Tavin toinen kaunokirjallinen teos. Se on saatavilla myös vapaasti ladattavana pdf-tiedostona osoitteesta www.poesia.fi.

TEKSTINÄYTE

Wald m –(e)s, er             1. metsä, mastometsä:
kantaa puita metsään, 2. Poetische Wälder, runollisia
metsiä, kirjojen metsiä ; alltdeutsche Wälder muinaiset
saksalaiset metsät = valikoima muinaissaksalaista
kirjallisuutta 3. kruununmetsä, yhtiönmetsä,
virkametsä 4. kirkollismetsä, lehto (myös: hiisi)
5. lohkomainen metsä 6. jälkikasvu, siemenmetsä,
sielunmetsä 7. pystymetsä, (myös: pystykorva,
pystynokkamuura, pystympi/pystymätön)
                                      8. paljaaksihakkausmetsä.
 

Henriikka Tavi (s. 1978, Vehkalahti) on helsinkiläinen runoilija, runotyöläinen ja suomentaja. Hän on päätoimittanut runouslehti Tuli&Savua ja suomentanut mm. Friedrich Schillerin keskeisen teoksen Naiivista ja sentimentaalisesta runoudesta (Tutkijaliitto, 2009). Tavin esikoiskokoelma Esim. Esa (Teos, 2007) palkittiin Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnolla. Tällä hetkellä Tavi työskentelee kahden kaunokirjallisen käsikirjoituksen parissa: 2011 ilmestyy runokokoelma “Toivo” (Teos) ja 2012 Aino Korpelan kuvittama lastenkirja, jonka päähenkilöinä seikkailevat Veera, Viima ja Hissihiisi (Teos).

poEsia on Runoyhdistys Nihil Interitin ja Lasipalatsin Kirja kerrallaan -kustantamon yhteinen teossarja. poEsian toiminta on perusteiltaan yhteisöllistä, ekologista ja taiteellisesti tinkimätöntä. poEsian teokset julkaistaan sekä print-on-demand -kirjoina että vapaasti ladattavina pdf-tiedostoina poEsian kotisivuilla.

poEsia julkaisee kesäkuussa myös Teemu Mannisen runoteoksen Futurama sekä Mikael Bryggerin runokokoelman Valikoima asteroideja. Lue lisää uudistuneilta nettisivuilta www.poesia.fi.

Lisätiedot:

Miia Toivio
poEsia-tiedotus tiedotus(ät)poesia.fi /
miia.toivio(ät)helsinki.fi
040-569 5553

Arvostelukappaleet:
Kirja kerrallaan / Marja-Liisa Laine
mlaine(ät)lasipalatsi.fi
09-612 7798

HUOMAA: arvostelukappaleet poikkeuksellisesti HEINÄKUUSSA
miia.toivio(ät)helsinki.fi
040-569 5553