Täytetyn eläimen lämpö

Tytti Heikkinen

Täytetyn eläimen lämpö on tekijänsä esikoiskokoelma, hakukoneella tuotettua runoutta. Se ei etsi internetin tekstuaalisesta kaaoksesta internetin tekstuaalista kaaosta vaan työstää löytömateriaalista kokonaisuuksia, joita leimaa pikemminkin koherenssin tavoittelu kuin satunnaisuus tai kielen hajoittaminen. Runot jäljittelevät tarinallisuutta ja hyödyntävät erilaisia diskursseja muodostaen groteskeja tarinansirpaleita ja omintakeista lookalike-filosofiaa. Tytti Heikkisen runoja on aiemmin julkaistu muun muassa Tuli&Savussa ja MotMot 2007:ssä.

 

88 sivua
130 x 200 mm
ISBN 978-952-480-099-0
Ilmestymisvuosi 2008

15,50 

Lataa pdf

Tytti Heikkinen

Tytti Heikkinen (s. 1969) on hämeenlinnalainen runoilija, jonka esikoiskokoelma Täytetyn eläimen lämpö (poEsia, 2008) oli Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkintoehdokkaana. (lisää…)

Arvosteluja

“Täytetyn eläimen lämpö yhdistää elävän ja kuolleen.”
“Tytti Heikkisen esikoisesta erottaa runoilijan ikioman valintoja tekevän katseen, asenteen ja ajatuksen.Sitä voi verrata vaikkapa dokumentaristin kädenjälkeen, tai ennenvanhaseen runonlaulajaan, jonka ääni muuntelee arkaaisten itkujen repertoaareja.”
“Nettikielen pikaistukset ja kömpelyydet [...] muuttuvat Heikkisen kätilöinnin kautta yllätykselliseksi ja rajuksi trapetsitanssiksi. ”
“Romantiikan aikakauden runoilija, joka luo taidetta puhtaasti omasta sieluntuskastaan käsin, on Heikkisen runoudessakin silti kuollut ja kuopattu:”
“Heikkisen runojen tempo on hengästyttävä ja niiden musta huumori on maukasta.”