Naku

Kati Neuvonen

Neuvonen yhdistää proosarunoissaan lahjakkaasti groteskia huumoria ja älykästä ironiaa. Naku piirtää esiin naisen moni-ilmeisen muotokuvan, josta ei voi olla tunnistamatta itseään hyvinä, huonoina tai keskivertoina päivinä.

Mistä sitten on kyse? Kokoelma on sarja absurdiin taipuvia tapaamisia, joissa nainen ottaa miehen jos toisenkin miehen. Rakkaudesta on kyse, tietenkin. Mutta ei mistään platonisesta myötämielisyydestä. Naku vie lukijansa ihon ihoa iholla -kohtaamisiin, joissa nautinnon ilkikurisetkin kasvot tulevat esiin. Mutta kääntöpuoleltakaan ei voi välttyä. Rakkaudettomuuden ja yksinäisyyden pelko kulkevat iloisen lihallisuuden kanssa rinta rinnan.

Neuvosen puhuttelevissa runoissa nainen-on-vallaton ja reunoista mennään yli. Mutta rajoja myös kaivataan: reunoja joilla taiteilla, näkymättömiä ja tukevia.

“Kaikissa maailman kliseissä palaa lamppu, tarvitsen dramaattisesti erilaisen päivän.” – Kati Neuvonen

Lataa PDF

65 sivua
140 x 200 mm
Kannen kuva Kati Neuvonen
Ilmestymisvuosi 2009
ISBN 978-952-480-155-3

Arvosteluja

Saara Oranen: Naisen elämästä, huumorilla (Kiiltomato, 17.8.2009)
Ville-Juhani Sutinen: Muotokuva uusissa kehyksissä (Turun Sanomat, 2.11.2009)
Essi Henriksson: Matkalla alastomuuteen on vain yksi pysäkki (Aaltopahvia-blogi, 26.8.2009)

Kati Neuvonen

Kati Neuvonen (s. 1975) on kotoisin Mikkelistä, mutta asuu ja työskentelee nykyään Helsingissä. Hän on käynyt Kriittisen korkeakoulun kirjoittajalinjan. Hänen runojaan on julkaistu Parnassossa, Tuli&Savussa, MotMot runouden vuosikirjassa 2004, Kerberoksessa sekä Särössä. Neuvosen esikoisrunokokoelma Naku ilmestyi keväällä 2009.