Sankarin ilmestyminen

Lev Rubinštein

Koonnut ja suomentanut Tomi Huttunen

 

Käsiterunoilija, esseisti ja humoristi Lev Rubinštein on venäläisen nykyrunouden tunnetuimpia nimiä. Sankarin ilmestyminen on kattava läpileikkaus koko Rubinšteinin pitkästä, 1970-luvulta nykypäivään ulottuvasta tuotannosta.

Kirjastonhoitajana työskennellyt Rubinštein kirjoitti nasevaa, ytimekästä ja ideavetoista runouttaan kirjaston aineistokorteille. Sankarin ilmestyminen -valikoimaan sisältyy laaja valikoima Rubinšteinin korttipakkarunoutta eri vuosikymmeniltä sekä tekijän sseitä, jotka käsittelevät mm. Venäjän tämänhetkistä tilannetta. Tekstit on valikoinut ja kääntänyt venäläisen kirjallisuuden ja kulttuurin professori Tomi Huttunen.

 

 

354 sivua
148×200 mm
Graafinen suunnittelu: Mikael Brygger
Kansi: Olli-Pekka Tennilä
ISBN 978-952-305-039-6
Luokitus 82.2
Lokakuu 2015

16,00 

Varasto loppu

Lataa pdf

Lev Rubinštein

Lev Rubinštein (s. 1947) aloitti kirjoittamisen 60-luvun lopulla ja osallistui aktiivisesti neuvostokonseptualismin kehittämiseen 70-luvulla. Hänen runonsa purkavat ja tutkivat kirjailijuutta ja kirjallisuuden mahdollisuutta ja hän kiinnittää erityistä huomiota runojensa muotoon. (lisää…)

Arvosteluja

“Venäläinen runoilija Lev Rubinštein (s. 1947) on luonut omaperäisen korttipakkatekstien muodon, jota hän on kehittänyt yli 30 vuoden ajan.”
“Sankarin ilmestymisen runous on paitsi syntyhistoriansa, myös ilmaisunsa puitteissa verrattain poikkeuksellista luettavaa. ”