Ale!

Lantun henki: Lasse Nordlund ja omavaraistuva elämä

Touko Hujanen, Antti Salminen

Lasse Nordlund on tiettävästi ainut lähes täysin omavaraisesti elävä ihminen Suomessa. Tätä nykyä hän elää Pohjois-Karjalan Valtimolla kumppaninsa Maria Dorffin ja lastensa kanssa.

Nordlundin elämä avautuu lukijalle ristiinkytkeytyvinä ja toisinaan ristiriitaisinakin anekdootteina, episodeina, muistojen välähdyksinä ja pienoiskertomuksina. Kokeellinen elämäkerrallinen kirja kartoittaa toisinelämisen ja toisinajattelun iloja ja vaikeuksia. Samalla teos luotaa uskottavasti kestävän elämän raja-arvoja ja tarjoaa visaisen mutta avoimen haasteen ympäristötuhon paulomalle ajalle.

Teoksen osana on moninkertaisesti palkitun valokuvaaja Touko Hujasen vuodesta 2017 alkaen työstetty laaja dokumentaristinen sarja Nordlundin, Dorffin ja heidän yhteisönsä elämästä.

noin 250 sivua
290 x 240 mm
Teksti: Antti Salminen
Valokuvat: Touko Hujanen
Graafinen suunnittelu: Anna-Mari Tenhunen
Sidosasu: lankasidottu, kovakantinen
ISBN 978-952-305-200-0
Luokitus: 99.1
Helmikuu 2023

29,00 

Suurmieselämäkertoja on kylliksi. Nämä ovat lastuja näköään merkittävämmästä pieneläjyydestä. Käsillä oleva nide pohjautuu suurimmilta osin Nordlundin kanssa käymilleni keskusteluille ja tekemilleni haastatteluille, joita kuuden vuoden aikana kertyi pitkälti toistasataa tuntia. Hänen tapansa puhua on kaarteleva ja taustoittava, toisinaan poukkoileva ja toistavakin. Puhetta myös riittää. Tähän kirjaan päätyneet muistelmat, aihelmat ja mietelmät on kerätty, kuivattu ja prässätty vuosikautisesta puheen vuosta.

Touko Hujanen

Touko Hujanen (s. 1986) on reportaasiin erikoistunut valokuvaaja. Hän on työskennellyt useille merkittäville journalistisille julkaisuille eri maissa kuten The New York Timesille ja Raymondille. (lisää…)

Antti Salmisen kirjailijakuva

Antti Salminen

Antti Salminen (s. 1983) on tamperelainen filosofi, runoilija, tietokirjailija, kirjallisuudentutkija sekä vieraileva professori Taideyliopistossa.