Ale!

Aurinko

Jyri Vartiainen

Kämäräinen ja Tytti. Mies ja vaimo. Pieniin arkisiin tekoihin tulviva outous. Jyri Vartiaisen esikoisteos, pienoisromaani Aurinko on voimallinen tarina luonnosta ja seksuaalisuudesta, taiteesta ja ihmisestä syvissä alataajuuksissaan.

Inhimillinen ja vieras kiertyvät omintakeiseksi maailmaksi. Kieli uomii olemista kuin auringossa kuumuva kivi. Aistitussa tuntuu suloisen ja depressiivisen vuorovaikutus. Rakkaus, joka pakottaa kasvot irvistykseen.

98 sivua
190×140 mm
Kansi: Olli-Pekka Tennilä
Taitto: Mikko Branders
Sidosasu: Nidottu, pehmeäkantinen
ISBN 978-952-305-058-7
Luokitus 84.2
Maaliskuu 2016

13,00 

Lataa pdf

Unella on levälleen avatut silmät, ne pysyvät auki kuin pakotettuna.

Unella on ikävä viitta yllä. Siitä kuuluu hirvittävän kova ääni. Se raastaa lattiaa niin kuin se kovasti yrittäisi jonnekin, mutta ei se ole minnekään menossa.

Tuskastuttavinta juuri päämäärättömyys. Kädet. Me katsomme niitä kuin ne tottelisivat koko ajan vähän jäljessä.

Jyri Vartiainen

Jyri Vartiainen (s. 1990) on Kuopiosta kotoisin oleva, Jyväskylässä asuva prosaisti. (lisää…)

Arvosteluja

“Taideteoksen lailla rakentuva kuvaustapa onnistuu tavoittamaan parisuhdeteemasta sellaisen kuluttavan puutuneisuuden ja muuttumattomuuden, jota soisi kirjallisuudessa käsiteltävän useamminkin.”
“Aurinko on hieno, erikoinen, pieni teos, jossa on paljon syvyyttä. Sen voisi kuvitella lukevansa uudelleenkin, sillä paljon huomaamatta jäänyttä tuntui tulevan esiin palattuani selailemaan eri kohtia yhden lukukerran jälkeen.”