Pauliina Haasjoki ja Himmeä sininen piste
27.9.2019

Pauliina Haasjoki keskustelee Vesa Rantaman kanssa esseeteoksestaan. Perjantaina 27.9.2019 klo 18.00. Antikvariaatti Sofia, Vuorikatu 5, Helsinki.

Kuvitelmat fossiilisten energianlähteiden varaan rakennetusta sivilisaatiosta ovat alkaneet kaatua ja viime vuosisadalla visioitu tulevaisuus näyttäytyy nyt etäisenä ja utooppisena haavekuvana. Kuinka ajatella Maata ja elämää tästä eteenpäin?

Pauliina Haasjoen esseeteos Himmeä sininen piste kirjoittaa auki pallonmuotoisen kotimme tärkeimpiä kysymyksiä ja elämää niiden keskellä.

Tervetuloa keskustelutilaisuuteen Antikvariaatti Sofiaan (Vuorikatu 5, Helsinki) perjantaina 27.9. klo 18.00. Pauliina Haasjoen kanssa keskustelee ja puhetta johtaa kriitikko ja päätoimittaja Vesa Rantama.

Keskustelun tallenne kuunneltavissa täällä (mp3).

 


Himmeä sininen piste on vähäeleinen mutta pintansa alla majesteettinen kuvaus lähihistoriasta, jonka aikana ekologiset kriisit ja kasvun rajoihin törmääminen ovat muovanneet kulttuuriamme ja ajatteluamme. Haasjoen vangitsevissa esseissä aikalaiskokemukset kirjojen, elokuvien ja uutisten äärellä loksahtavat paikalleen, osaksi ennennäkemätöntä käännettä.

Hanna Nikkanen, toimittaja ja tietokirjailija

Haasjoella on ainutlaatuinen tapa luoda esseeminä. Elävän ja herkän tuntuinen keskus kytkee yhteen monenlaisia tietoja, havaintoja ja tulkintoja ja laajenee hetkittäin meiksi, aikalaisiksi ja uutisvirran kokijoiksi, joita planeetan kohtalonkysymykset eivät enää jätä rauhaan.

Antti Arnkil, esseisti ja kustannustoimittaja