Poesian käsikirjoitushaku aukeaa 1.1.2024

Poesia ottaa vastaan uusia, omaehtoisia ja teosidealtaan kypsyteltyjä käsikirjoituksia 1.1.2024 alkaen osoitteessa kasikirjoitukset@poesia.fi.

Poesia vastaanottaa uusia käsikirjoituksia jälleen vuoden 2024 alusta. Olemme painottaneet kustannusohjelmassamme erityisesti kirjamuotoista runoutta. Olemme valmiita yllättymään siitä, mitä kaikkea runous voi olla juuri nyt. Poesiaa kiinnostava käsikirjoitus voi edustaa myös jotain ihan muuta tunnettua tai tuntematonta kirjallisuuden muotoa – olemme kiinnostuneita esimerkiksi lajihybridisestä ja kokeilevasta kirjoituksesta ja esseistiikasta. Poesialle voi tarjota myös käännösteosideoita. Arvostamme tällöin viimeisteltyjä käännösnäytteitä.

Lähetä meille sekä punnittu käsikirjoituksesi että teosideaa luonnehtiva ja teoksen merkityksiä hahmotteleva saateteksti osoitteeseen kasikirjoitukset@poesia.fi. Poesian toimitus käsittelee lähetetyt käsikirjoitukset luottamuksella eikä lähetä niitä eteenpäin. Poesia ei kommentoi saapuneita käsikirjoituksia. Otamme yhteyttä kolmen kuukauden kuluessa, mikäli koemme kustannustoimitusyhteistyön aloittamisen mahdolliseksi.

Poesiavihkot ottaa vastaan alle 32-sivuisia käsikirjoituksia. Poesiavihkoihin sopivia käsikirjoituksia voi lähettää Poesiavihkojen päätoimittajalle osoitteeseen erkka.filander(a)poesia.fi. Poesiavihkojen käsikirjoituksia haetaan tällä hetkellä vuosille 2025 ja 2026.