Poesian kirjoituskutsu 2020

Poesia etsii uusia käsikirjoituksia! Lue ohjeet ja lähetä meille kaunokirjallinen käsikirjoituksesi 30.6. mennessä.

Hyvä kirjoittaja,

syksyllä 2020 kymmenen vuotta täyttävä Osuuskunta Poesia etsii uusia omaperäisiä käsikirjoituksia. Lähetä meille käsikirjoituksesi kesäkuun aikana allaolevien ohjeiden mukaan.

Olemme painottaneet kustannusohjelmassamme erityisesti kirjamuotoista runoutta, mutta tämä ei tarkoita etteikö meitä kiinnostava käsikirjoitus voisi edustaa mitä hyvänsä tunnettua tai tuntematonta kirjallisuuden muotoa. Erityisesti olemme valmiita yllättymään siitä, mitä kaikkea runous voi olla juuri nyt.

Ohjeita käsikirjoituksen lähettäjälle

Jotta voisimme lukea ja keskustella käsikirjoituksista ilman ohjelmistojen yhteensopivuusongelmia tai muita huomion epäolennaisuuksiin ohjaavia harmeja, toivomme teidän noudattavan alla olevia ohjeita.

Huom! Lue ohjeet tarkkaan ja noudata niitä, kun vastaat kirjoituskutsuun. Emme voi taata väärin lähetettyjen tekstien käsittelyä.

OHJEET

 • Käytä Times New Roman -kirjasinta ja pistekokoa 12.
 • Lihavoi runojen otsikot.
  (Mikäli käsikirjoituksesi hyödyntää typografisia elementtejä tai vaihtelevat pistekoot muodostavat teokseen merkityksiä, edellisiä ohjeita ei tarvitse noudattaa.)
 • Käytä sivunumeroita.
 • Kirjoita myös lyhyt saate, jossa kerrot hieman itsestäsi kirjoittajana sekä luonnehdit tarjoamasi käsikirjoituksen tyylillisiä ja sisällöllisiä tavoitteita. Mikäli tarjoat useampaa käsikirjoitusta, kirjoita kaikille käsikirjoituksillesi yksi yhteinen saate ja lähetä kukin käsikirjoitus omana liitetiedostonaan sähköpostisi mukana.
 • Tallenna sekä esittely että käsikirjoitus pdf-muodossa ja nimeä ne seuraavan mallin mukaan:

  sukunimi_saate.pdf

  sukunimi_käsikirjoituksen_nimi.pdf

Kesän 2020 haku on päättynyt! Kerromme tulevista kirjoitushauista näillä sivuilla ja muissa kanavissamme.