Silja Hiidenheimon muistostipendi Auli Särkiölle

Auli Särkiö. Kuva: Maarit Kytöharju
Auli Särkiö
Kuva Maarit Kytöharju

Silja Hiidenheimon muistostipendi on myönnetty tänä vuonna Auli Särkiölle. Särkiön kolmas teos Vedenpeitto (Poesia, 2019) on raadin mukaan “tarkka ja vavahduttava kuvaus jostain kuvattavan rajoilta.”

 


Kokoelma luo veden ja unen tilan, johon aika ajoin syntyy häilyviä rakenteita ja hahmoja, jotka kerta toisensa jälkeen muistuttavat hetkellisyydestään. Syvyydessä saattaa odottaa tuntemattomia lajikumppaneita tai hukkuneita asumuksia, ja juuri siksi maailman valottomia kerroksia ei saa unohtaa.

Silja Hiidenheimon stipendin valintaraati


Teos-kustantamon vuonna 2015 perustamalla stipendillä muistetaan edesmenneen, arvostetun kustantajan ja Teoksen perustajan Silja Hiidenheimon työtä suomalaisen kirjallisuuden uranuurtajana. Muistostipendi myönnetään tunnustuksena vaikuttavasta runokokoelmasta, -tuotannosta tai työstä runouden hyväksi, ja sen arvo on 3000 euroa.

Vedenpeitto