Jyri Vartiainen Savonia-palkintoehdokkaaksi

Jyri Vartiaisen pienoisromaani
Ystävä on yksi kuudesta Savonia-palkintoehdokkaasta.

Raati perustelee ehdokkuutta seuraavasti:

Kahden ystävän suhteeseen perustuva pienoisromaani on tiivistettyä ajatuksenvirtaa, eräänlaista proosan ja runouden lajisekoitusta. Teos on hyvin hallittu kokonaisuus, mutta toisaalta hitaasti avautuva erikoisuus, jossa yksi ajatus, yksi muistuma johtaa aina toiseen. Mielenkiintoinen kuvaus maailmassa olemisen tuntemuksista.

Palkintoraatiin kuuluvat viestintäjohtaja Varpu Puskala (pj.), opettaja Jaakko Kosunen (varapj.) sekä jäseninä lähihoitaja, valmentaja Atik Ismail, toimittaja Seppo Kononen, toimittaja Jussi Tuovinen, fyysikko Jukka Liukkonen, näyttelijä Auli Poutiainen, filosofian tohtori Matti Vanhanen ja opiskelija Pia Laakoli.

Vuosittain jaettavan Savonia-palkinnon suuruus on 12 000 euroa. Voittaja julkistetaan 2.1.2018.