Poesia pystyttää elokuussa kolme pop up -kirjakauppaa

Poesia avaa elokuussa kolme RUNOALUE-kirjakauppaa eri puolille Suomea.

Runokaupan taustalla on kokemus runouden ja muun marginaalisen kirjallisuuden saatavuuden muutoksista ja myynnin uudenlaisista haasteista.

RUNOALUE tarjoaa tilan ja ajan sellaisten kirjojen kohtaamiseen, jotka usein puuttuvat suurempien kirjakauppaketjujen valikoimista.

Tällä kertaa teemme yhteistyötä kolmen eri festivaalin kanssa, jotta saamme kiinnostavat kirjat ja kiinnostuneet ihmiset yhteen.

  

Poesian RUNOALUE tarjoaa laajan valikoiman kotimaista ja käännettyä runoutta sekä muuta marginaalista kirjallisuutta.
Mukana muiden muassa Kolera, Nispero, Nordbooks, ntamo, Otava, Poesia, Savukeidas, Tammi, Teos ja WSOY. Runokaupoissa esillä myös kulttuurilehdet Nuori Voima ja Tuli&Savu.

Ensimmäinen runokauppa toteutetaan Oulussa 9.-13.8. osana Oulun Muusajuhlat -sanataidefestivaalia. Oulun pop up -kirjakauppa löytyy Kulttuuritalo Valveelta ja se toteutetaan yhteistyössä Huutomerkki ry:n ja Oulun sarjakuvakeskuksen kanssa.

Toisen kerran runoesittely pystytetään Turussa lauantaina 20.8. yhteistyössä Uuden kansanmusiikin ja runouden festivaali KUMINAN kanssa.

Elokuun kolmas RUNOALUE nousee viime vuotiseen tapaan Runokuu-kirjallisuusfestivaalin aikaan 22.-27.8. Kansallisteatterin Lavaklubille. Runokuu on Helsingin juhlaviikkojen yhteistyöfestivaali ja pääkaupunkiseudun laajin ja monipuolisin vuotuinen kirjallisuustapahtuma. Runokuun pääjärjestäjä on Nuoren Voiman Liitto.

Poesia toteuttaa myös oheisohjelmaa runokirjakauppojen yhteydessä. Kulttuuritalo Valveella Oulussa on mahdollisuus kuulla runoesityksiä lounasajan runokattauksissa. Kansallisteatterin Lavaklubilla taas vietetään Poesian syysjuhlia jälkifossiilisen runousillan merkeissä lauantaina 27.8. Poesian syysjuhlissa mm. keskustellaan kirjan tulevaisuudesta sekä runoudesta jälkifossiilisessa maailmassa ja julkistetaan kirjasyksyn ensimmäiset teokset.

Pop up -runokauppojen valikoimat esittelevät festivaalien esiintyjien ja keskustelijoiden teosten lisäksi kiinnostavan kattauksen muuta kirjallisuutta.

Tervetuloa selailemaan, yllättymään, löytämään. Lue runo!

RUNOALUEen aukioloajat

AUKIOLOAJAT

OULU, ti–la 9.–13.8.2016
Avoinna ti–pe 9.-12.8. klo 11–19
ja la 13.8. klo 11-17
Kulttuuritalo Valve, Hallituskatu 7
Poikkitaiteellinen sanataidefestivaali Oulun Muusajuhlat

TURKU, la 20.8.2016
Avoinna klo 14 alkaen
Kirjan talon piha-alue, Linnankatu 24
Uuden kansanmuksiikin ja runouden festivaali KUMINA

Helsinki, 22.-27.8.2016
Avoinna ma-la klo 15-22
Kansallisteatterin Lavaklubi, Läntinen Teatterikuja 1
RUNOKUU-kirjallisuusfestivaali

Lisätietoja
Sirpa Kyyrönen-Kallio, sirpa.kyyronen@poesia.fi, p. 046 846 4591
tai info@poesia.fi

RUNOALUE-hanketta vuonna 2016 tukee Koneen Säätiö.