Katri Vala -palkinto Reetta Pekkasen teokselle Pieniä kovia nuppuja

Reetta Pekkasen teos Pieniä kovia nuppuja on palkittu Katri Vala -palkinnolla.

Palkintoraatiin teki vaikutuksen teoksen yhtenäinen runollinen kokonaisuus, jossa vahva yhteiskunnallisekologinen näkemys pohjustaa filosofisen melankolista ilmaisua ja kuviteltavissa olevaa tulevaisuutta.

Teoksen kauniit ja yllättävät runokuvat havainnollistavat yksityistä kokemusta muistoista ja muutoksesta. Lukija astuu häiritsevästi havainnoituun lopunajan maisemaan, jossa juhlien jäljet muistuttavat kehitysoptimismin ja tulevaisuususkon harhassa eläneiden sukupolvien teoista ja rajattomasta kulutuksesta.

Valtavaa aihetta ja maailmantuskaa ilmaistaan pienesti ja ymmärrettävästi, ja vielä riittää uskoa humaanisuuden hiveneen. Kunhan ymmärretään tyytyä vähempään.

Katri Vala -palkinnon jakaa Kansan Sivistysrahaston Katri Valan rahaston hoitokunta. Rahasto on perustettu Kirjailija- ja taiteilijayhdistys Kiila ry:n aloitteesta.

Katri Valan rahaston hoitokuntaan kuuluvat toimittaja Arvo Ahlroos, käsikirjoittaja Timo Kallio, arkistotutkija Tarja Soiniola ja säätiön asiamies Ulla Vuolanne. Palkinnon arvo on 1500 euroa.