Kummien kirjojen illassa muistellaan Arto Kytöhonkaa 25.8.2011

Kummien kirjojen ilta tuo esille erikoisia henkilöitä ja tuotantoja

Osuuskunta Poesia järjestää Kummien kirjojen illan Kirjasto 10:n Stagella (Elielinaukio 2 G, Helsinki) torstaina 25.8. klo 17–20. Järjestyksessä ensimmäisen Kummien kirjojen illan aiheena on kirjailija Arto Kytöhonka. Illan aikana tutustutaan Kytöhongan tuotantoon puheenvuoroin, keskusteluin ja runoesityksin. Kummien kirjojen ilta tulee jatkossakin nostamaan erikoisia henkilöitä ja tuotantoja esille.

Illan aikana Miia Toivio ja Marko Niemi esittävät Arto Kytöhongan runoja. Maaria Pääjärvi alustaa Kytöhongan Nagauta-kirjasta. Heikki Saure haastattelee Kari Seitsosta Kytöhongan runogenerattoreista. Jukka Mallinen ja Leevi Lehto muistelevat Kytöhonkaa ja keskustelevat hänen pioneeritoimintansa merkityksestä. Juontajana toimii Tommi Parkko.

Vapaa pääsy. Tervetuloa!

Arto Kytöhonka (1944–1992) oli kirjallisuuden edelläkävijä, joka jäi elinaikanaan vaille ansaitsemaansa arvostusta. Kytöhonka oli kokeilija, joka yhdisti sanallista ja kuvallista ilmaisua, ylitti taiteen välisiä raja-aitoja ja kehitti tietokoneella runogeneraattoreita jo 1980-luvulla. Vuonna 2012 Päijät-Hämeen aluetaidemuseo toteuttaa Kytöhonkaa käsittelevän näyttelyn.

Kummien kirjojen illan järjestää Osuuskunta Poesia yhteistyössä Kirjasto 10:n kanssa.

Osuuskunta Poesia on syksyllä 2010 perustettu tekstityöläisten yhteisö. Sen jäsenet ovat runoilijoita, kirjallisuudentutkijoita, toimittajia, kriitikoita ja kääntäjiä. Osuuskunta kustantaa uutta runoutta ja muuta vähälevikkistä kirjallisuutta. www.osuuskuntapoesia.fi

Lisätiedot:
Tommi Parkko
Osuuskunta Poesia
parkko(at)kaapeli.fi
p. 050 560 7740