Poesian ensimmäiset teokset ilmestyvät Jyväskylän Kirjamessuilla

Uusi runouteen keskittyvä kustantamo Osuuskunta Poesia avaa toimintansa kolmella laadukkaalla teoksella: Mari Kosken esikoisrunokirjalla Sch, Tiina Lehikoisen aforismikokoelmalla Isoympyräkatu ja V. S. Luoma-ahon toisella runokokoelmalla Remora. Teokset ilmestyvät 1.4. Jyväskylän Kirjamessuilla.

Mari Kosken esikoisrunoissa kuultaa omaperäinen runoilijan ääni. Koski (s. 1982) on jyväskyläläinen runoilija, joka opiskelee Jyväskylän yliopiston kirjoittajaohjelmassa. Sch on herkkävaistoista kielen kuuntelua: runojen viipyilevä tahti puhuu lukijan puoleensa. Kokoelma sisältää myös persiankielisen käännöksen nimirunostaan. Kosken runoja on aiemmin julkaistu Parnassossa ja Tuli&Savussa.

Tiina Lehikoisen (s. 1982) toinen aforismikokoelma Isoympyräkatu haastaa pohtimaan aforismin ja runon rajapintaa. Tarkkanäköinen teos hahmottuu fragmentaarisena matkakirjana, jossa pohditaan olemisen ja kokemisen luonnetta. Tampereella asuvan Lehikoisen esikoisteos Sitruunalumilyhtyjä (ntamo) voitti vuoden 2008 aforismikirjapalkinnon.

V. S. Luoma-ahon (s. 1984) toinen runokokoelma Remora johdattaa vauhdikkaasti assosioivaan maailmaan, jossa on jotain häiritsevää ja häiritsevän kaunista. Luoma-aho on jyväskyläläinen runoilija, joka pitää aktiivisesti blogia osoitteessa schnabelmann.wordpress.com. Hän on myös toimittanut yhdessä Kristian Blombergin kanssa lähiviikkoina ilmestyvän Nuori Voima -kirjallisuuslehden Runous 2010 -numeron.

Kirjat julkistetaan perjantaina 1.4. Jyväskylän Kirjamessuilla Hyödyksi-lavalla klo 17.20. Koski, Lehikoinen ja Luoma-aho esiintyvät myös Keski-Suomen Kirjailijoiden, Poesian ja Savukeitaan yhteisellä kirjamessuklubilla lauantaina 2.4. klo 19 Keski-Suomen Kirjailijatalolla.

Teoksiin voi tutustua kustantamon nettisivuilla www.poesia.fi vapaasti ladattavassa pdf-muodossa.

Lisätiedot, arvostelukappalepyynnöt jne.
Miia Toivio, tiedottaja
miia.toivio(a)poesia.fi
040 569 5553

Osuuskunta Poesia
Savilankatu 1 B, toimisto 2
00250 Helsinki
www.poesia.fi
www.osuuskuntapoesia.fi