poEsia on nyt Osuuskunta Poesia

Eturivin nuoret runoilijat ja kirjallisuuden asiantuntijat ovat perustaneet runouteen keskittyvän kustantamon. Osuuskunta Poesia julkaisee uutta runoutta ja muuta vähälevikkistä kirjallisuutta. Kustannusala on murroksessa, ja osuuskunta vaalii kustantamisen kulttuuritehtävää sen käytäntöjä uudistaen. Lisäksi osuuskunta tarjoaa mm. kirjoittajakoulutusta ja tuottaa runoustapahtumia.

“Korostamme toiminnassamme taiteellisia, yhteisöllisiä ja ekologisia arvoja voitontavoittelun sijasta. On selvää, että kulttuurimme elää sellaisesta runoudesta ja taiteesta, joka ei asetu ennalta tiedettyihin muotteihin. Kirjallisuuden ei tarvitse hakea oikeutustaan miellyttämisestä ja hyödyllisyydestä. Samalla osuuskunta on äärimmäistä pienyrittäjyyttä: pätkissä elantonsa hankkivat tekstityöläiset miettivät yhdessä, miten voisivat paremmin elää työllään”, toteaa hallituksen puheenjohtaja, runoilija Tommi Parkko.

Osuuskunnan hallituksen muodostavat Parkon lisäksi Olli-Pekka Tennilä (varapj.), Kristian Blomberg, Marko Niemi, Henriikka Tavi ja Miia Toivio. Osuuskunnassa on tällä hetkellä 15 jäsentä: joukossa on useita palkittuja ja kiitettyjä runoilijoita, kuten juuri Katri Vala -palkinnon saanut Sirpa Kyyrönen ja viime vuonna Kalevi Jäntti -palkittu Harry Salmenniemi.

Poesia jatkaa poEsia-sarjan perinteitä. poEsia oli Kirja kerrallaan -kustantamon ja Runoyhdistys Nihil Interitin yhteinen julkaisusarja, joka erikoistui kokeelliseen runouteen. Sen tunnusmerkkinä oli teosten julkaiseminen vapaasti ladattavina pdf-tiedostoina netissä. Myös uuden Poesian kirjat ovat netissä vapaasti saatavilla.

Uuden Poesian ensimmäiset teokset ilmestyvät 1.4.2011 Jyväskylän kirjamessuilla. Mari Koski debytoi esikoisrunoteoksellaan Sch, Tiina Lehikoiselta julkaistaan aforismikokoelma Isoympyräkatu ja V. S. Luoma-aholta toinen runokokoelma Remora.

Lisätietoja:
Miia Toivio, tiedottaja
miia.toivio@poesia.fi
040 569 5553
www.poesia.fi (kustantamon sivut)
www.osuuskuntapoesia.fi (osuuskunnan sivut)

Tykkää Poesiasta Facebookissa