Moulin Extra Beauté

Tytti Heikkinen

Tytti Heikkisen kolmas teos Moulin Extra Beauté on monisyinen runon ja kuvan spektaakkeli, joka etsii kauneutta niistä kulttuurin alueista, joista runous sitä harvemmin löytää. Mainosten, muodin ja kaupallisten esineiden kautta teos luo yhteyksiä 1980-luvun ja oman aikamme välille. Maantieteellisesti ollaan niin New Yorkissa, Afrikassa kuin tekijän kotikaupungissa Hämeenlinnassa. Moulin Extra Beauté on tehty naistenlehtien estetiikkaa kunnioittaen. Teoksessa on runsas nelivärikuvitus ja naistenlehdille ominaisia teemoja, kuten lifestyle, musiikki, kuvataide ja matkailu.

Arvostelut:

Maaria Pääjärvi: Kitschistä luksukseksi (Parnasso)
Jari Tamminen: Ne naiset (Fifi, julkaistu myös Voimassa, 8/2012)
Miikka Laihinen: Sanan ja kuvan kyyninen liitto (Turun Sanomat, 2.12.2012)
Juri Nummelin: Moulin Extra Beauté (Sylvi, 18.9.2012)

Muualla verkossa:

Runoilija imitoi naistenlehteä (Haastattelu Helsingin Sanomissa, 8.10.2012)

110 sivua
210 x 290 mm
Kuvat, tekstit ja taitto: Tytti Heikkinen
ISBN 978-952-5954-67-8
ISBN 978-952-5954-68-5 (pdf)
Luokitus 82.2
Ilmestymisvuosi 2012

25,00 

Lataa pdf

Gia ja Chris miettivät kokaiinin vauhdittamina, miltä tuntuisi pudota. Olisiko se silkkaa säädyttömyyttä? Uusi nautinnon alue, lentorata niillä reunaehdoilla, joilla se itse kunkin biologialla oli mahdollista? Kysymykset johtivat muihin kysymyksiin, jotka kaikki olivat luonteeltaan fyysisiä. Oli kuin nousukauden dekadentti tunnelma olisi luotu heidän välilleen. He olivat sen prinssit ja prinsessat, heidät oli heijastettu siihen koko hoviloistossaan ja heistä paistoi selkeä ruumiillinen halu toisiaan kohtaan. He olivat kuitenkin täysin valmistautumattomia sen suhteen: heidän omalle kiertoradalleen lähtenyt säätynsä ei ollut lainkaan opastanut heitä ruumiillisen halun kysymyksissä.

Tytti Heikkinen

Tytti Heikkinen (s. 1969) on hämeenlinnalainen runoilija, jonka esikoiskokoelma Täytetyn eläimen lämpö (poEsia, 2008) oli Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkintoehdokkaana. Hänen toinen kokoelmansa Varjot astronauteista (poEsia) ilmestyi syksyllä 2009. Heikkinen toimii päivätyökseen graafisena suunnittelijana ja opiskelee Helsingin yliopistossa kotimaista kirjallisuutta ja yleistä kirjallisuustiedettä.

Muualla verkossa

Heikkisen Moulin-blogi
Heikkisen runoja Nokturnossa
Käännöksiä Brooklyn Railin InTranslation-käännösrunousjulkaisussa