Ale!

Moulin Extra Beauté

Tytti Heikkinen

Tytti Heikkisen kolmas teos Moulin Extra Beauté on monisyinen runon ja kuvan spektaakkeli, joka etsii kauneutta niistä kulttuurin alueista, joista runous sitä harvemmin löytää. Mainosten, muodin ja kaupallisten esineiden kautta teos luo yhteyksiä 1980-luvun ja oman aikamme välille. Maantieteellisesti ollaan niin New Yorkissa, Afrikassa kuin tekijän kotikaupungissa Hämeenlinnassa. Moulin Extra Beauté on tehty naistenlehtien estetiikkaa kunnioittaen. Teoksessa on runsas nelivärikuvitus ja naistenlehdille ominaisia teemoja, kuten lifestyle, musiikki, kuvataide ja matkailu.

Muualla verkossa:

Runoilija imitoi naistenlehteä (Haastattelu Helsingin Sanomissa, 8.10.2012)

110 sivua
210 x 290 mm
Kuvat, tekstit ja taitto: Tytti Heikkinen
ISBN 978-952-5954-67-8
ISBN 978-952-5954-68-5 (pdf)
Luokitus 82.2
Ilmestymisvuosi 2012

15,00 

Lataa pdf

Gia ja Chris miettivät kokaiinin vauhdittamina, miltä tuntuisi pudota. Olisiko se silkkaa säädyttömyyttä? Uusi nautinnon alue, lentorata niillä reunaehdoilla, joilla se itse kunkin biologialla oli mahdollista? Kysymykset johtivat muihin kysymyksiin, jotka kaikki olivat luonteeltaan fyysisiä. Oli kuin nousukauden dekadentti tunnelma olisi luotu heidän välilleen. He olivat sen prinssit ja prinsessat, heidät oli heijastettu siihen koko hoviloistossaan ja heistä paistoi selkeä ruumiillinen halu toisiaan kohtaan. He olivat kuitenkin täysin valmistautumattomia sen suhteen: heidän omalle kiertoradalleen lähtenyt säätynsä ei ollut lainkaan opastanut heitä ruumiillisen halun kysymyksissä.

Tytti Heikkinen

Tytti Heikkinen (s. 1969) on hämeenlinnalainen runoilija, jonka esikoiskokoelma Täytetyn eläimen lämpö (poEsia, 2008) oli Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkintoehdokkaana. (lisää…)

Arvosteluja

“Runoilija imitoi naistenlehteä”
“Heikkinen banalisoi sisustus- ja muotilehtien estetiikan törmäyttämällä kaupalliset kliseet runouden kontekstiin.”
“Kitschistä luksukseksi”
“Ne naiset”
“Sanan ja kuvan kyyninen liitto”
“Heikkisen kirja on ele, jolla mainonnan kieli otetaan haltuun ja tuotetaan sillä erilaisia kokemuksia, erilaisia valaistumisen ja älyllisen vieraannuttamisen hetkiä. Tässä Moulin Extra Beauté on jopa poliittinen.”