# Kaupunki­kaleido­skooppi

Riikka Ala-Hakula

Kaupunkikaleidoskooppi on dokumentaarinen tutkimusmatka Toulouseen ja Pariisiin, jossa kaupunki näyttäytyy monenlaisia havaintoja ja heijastuksia tuottavana tilana.

 

Kaleidoskooppi on kiikarimainen lelu, jota kierrettäessä näkyy vaihtelevia geometrisia kuvioita. Sana kaleidoskooppi tarkoittaa kirjaimellisesti ”kauniiden muotojen havainnoija” ja Lordi Byronin vakiinnuttama merkitys on: ”jatkuvasti muuttuva kuviointi tai muoto”.

 

Aika kiertää kaupunkia kuin kaleidoskoopin putkea. Sen yksityiskohdat ja tapahtumat järjestäytyvät aina uudelleen ja muuttuvat. Muistijäljet kiinnittyvät Toulousen kartografiseen ruumiiseen nuppineulan pistoin. Kaupunkikaleidoskooppi on tehty yhteistyössä jyväskyläläisen kuvataiteilija Sirpa Variksen (1985) kanssa, joka on suunnitellut ja toteuttanut sen kuvituksen.

POESIAVIHKOT-KESTOTILAUS

39,00 Lisää ostoskoriin


POESIAVIHKOT
Riikka Ala-Hakula
Kaupunkikaleidoskooppi
noin 30 sivua
166 x 240
Sidosasu: stiftattu, vihko
ISBN 978-952-305-089-1
ISSN 2343-0834
Luokitus: 82.2

TULOSSA

Riikka Ala-Hakula

Riikka Ala-Hakula (1985) on Jyväskylässä asuva kääntäjä ja tohtorikoulutettava. Hän on suuntautunut kuvan ja sanan suhteen tutkimukseen ja tekee väitöskirjaa aseemisesta kirjoituksesta. Tämän lisäksi hän kääntää ranskalaista runoutta ja esseistiikkaa, keskittyen erityisesti Henri Michaux’hon.