Varjofinlandia

Varjofinlandia on kollaasi nettipäiväkirjoista keväältä 2005. Sen kuutisenkymmentä sivua proosamuodossa etenevää runoa ovat puhutteleva kuva suomalaisesta ahdistuksesta Anno Domini 2005. Varjofinlandia problematisoi vakiintuneita käsityksiä runollisen merkityksen muodostumisesta ja asettuu osaksi suomalaisen runouden perinnettä, jossa “soitto on suruista tehty”. Jälkisanat Leevi Lehto.

“Tämä on nyt lopun alkua. (…) Minunkin pitäisi lopettaa ennen kuin aloitankaan.”

Lataa PDF

 

Teoksesta sanottua

“Varjofinlandia tulee nousemaan koulujen opetusohjelmaan suoraan siihen Seitsemän veljeksen rinnalle, niin kuin oikein onkin niille koululaisille.” – Blogisanomat

“Reading through it feels like a hangover that never ends, a pain that does not go away(…)” The Butt Ugly Weblog

In English

Shadow Finlandia: An Extract (translated by Leevi Lehto)

64 sivua
120 x 180 mm
Kansi Karri Kokko
Ulkoasu Jukka-Pekka Kervinen
Ilmestymisvuosi 2005
ISBN 952-480-010-1

Tämä on nyt lopun alkua. Tuntuu kuin olisin elänyt viimeisen vuoden maanalaista varjoelämää hengittäen lyhyin hengähdyksin virtuaali-ilmaa, joka tappaa minulta ilon ja valon ja kaikki maanpäälliset keijut ja haltiat. Saatoin joutua niin paniikkiin, etten saanut pistoketta irti seinästä tärisevillä käsilläni. Suussa maistui kummalliselle sähkölle ja kallio tärisi. Istuin pihalla toimimattomassa autonromussa ja itkin. Ukonilman mentyä ohi nukuin koko yön levottomasti ja nihkeän hikisesti. Kamalinta oli yöllä. Ei mee hyvin, katsoin kaikki ohjelmat ja tyhjää jää. Mä haluun ulos täältä. Voi jos voisin nyt nukkua. Mutta en uskalla ottaa nukahtamislääkettä kaljan takia. Mä meen sohvalle kärsimään.