Pimeä kuu

Taneli Viljanen

Pimeä kuu on hybridinen kudelma ääniä, kuvia, tekstuureja, ajattelua; ajatusten heijastuksia ja muodonmuutoksia. Runo ja essee vuotavat toisiinsa; yksityinen ja yleinen, identiteettejä purkava ja rakentava, älyllinen ja tunteellinen ilmaisu laskostuvat lomittain ja kietoutuvat yhteen. Teos suhtautuu skeptisesti raja-aitoihin ja kiinnostuneesti lumouksiin; se on poliittinen, henkilökohtainen, filosofinen, sumea, täsmällinen. Pimeä kuu on intiimi rituaali, jonka kautta jotain uutta ja vapauttavaa liukuu esiin.

120 sivua
150 x 190 mm
Kansi: Tiina Lehikoinen
Taitto: Kristian Blomberg
Sidosasu: kovakantinen, lankasidottu
ISBN 978-952-305-205-5
Luokitus: 82.2, 0.4
helmikuu 2023

27,00 

aika kerrostuu, äänet kerrostuvat, havainnot kerrostuvat: kerrokset poimuttuvat uusiksi kerroksiksi: poimuttua: elinten, eliöiden, tekstiilien, eleiden laskostuminen toistensa lomaan: esimerkiksi, katson ulos ja taivas on harmaa, toisaalla on sota, ja mitä muka tarkoittaa toisaalla, kasvit viheriöivät, kyyhkysten ruokkiminen on kielletty kyltissä sanotaan, en pidä siitä että kyyhkysten ruokkiminen on kiellettyä, ajattelen, haluan kyyhkysille yltäkylläisesti ruokaa, ja mitä muuta haluan; muodossa on kyse siitä mihin havainto kiinnittyy, ehkä, miksi haluan esittää tällaisen väitteen?

Taneli Viljanen

Taneli Viljanen (s. 1982) on muunsukupuolinen kirjailija ja äänitaiteilija. Hän on julkaissut useita eri lajeja ja lajien välisiä tiloja edustavia kaunokirjallisia teoksia. Lisäksi hän on julkaissut kokeellisia musiikkijulkaisuja, tehnyt kirjallisuuden, ääni- ja esitystaiteen rajoilla liikkuvia esityksiä ja ollut mukana poikkitaiteellisissa ja kirjallisissa yhteistyöprojekteissa. Viljanen on syntynyt Rovaniemellä ja asuu Helsingissä.