Ale!

Mantra

V.S. Luoma-aho

V.S. Luoma-ahon neljäs runoteos Mantra rytmittää ajatuksen ja havainnon kuulaita aaltoja. Viileän aforistinen ja pehmeän dystooppinen runo imeytyy hiljalleen iholta selkärankaan ja hengitykseen. Muisti on yhtä maiseman kanssa, kuin aineen kaksi eri olomuotoa.

Mantran runoissa vallitsee muotojen selkeys – vahva valo, täydellinen pimeys – joka yhtä aikaa rauhoittaa ja repii. Mantra on runollinen tutkielma kauneudesta tuhon ja tyhjyyden äärellä.

 

95 sivua
148 x 210 mm
Kansi: Olli-Pekka Tennilä
Taitto: Mikko Branders
Sidosasu: Nidottu, pehmeäkantinen
ISBN 978-952-305-054-9
ISBN 978-952-305-055-6 (pdf)
Luokitus 82.2
Huhtikuu 2016

14,00 

Lataa pdf

Vapaus ei ole lopussa, vaan alussa.

Aaltoja voi kuunnella liikaa, kuin hengitystään,
kuulla jokaisen aallon erillisenä, muistaa hetken.

Kuunnella jokaista hengenvetoaan, kasvojen rakennetta,

pelätä, että siitä lähtien jokainen henkäys pitää tietoisesti hengittää,
eikä hengittämistä voi enää unohtaa, vaan aina vain hengittää.

V.S. Luoma-aho

V.S. Luoma-aho (s. 1984) on jyväskyläläinen runoilija ja kääntäjä. Häneltä on aiemmin ilmestynyt neljä runokokoelmaa ja proosateos Luonteita (Poesia 2018). Luoma-aho on suomentanut amerikkalaisen Sam Pinkin teoksen Aion kloonata itseni ja tappaa kloonini ja syödä sen (Poesia 2013). (lisää…)

Arvosteluja

“Sen sijaan, että se pyrkisi esittämään arkitodellisuuden banaaliutta ironisen välimatkan päästä, Luoma-ahon Mantra puhuu pinnan ja pinnallisuuden kohtaamisen kokemuksesta verrattomasti syvällisemmällä tavalla.”
“Vaikutelmille, aavistuksille ja uusien kielellisten todellisuuksien kartoittamiselle perustuvan poetiikan taustalla lymyää yhteiskunnalliset nykydoktriinit kyseenalaistava eetos.”
“Unien aalloilta tarttuu emootioita. Kipeän, kouristavan ja kuolevan lisäksi niihin sisältyy runollisuutta & rakkautta yhdistävää intohimoa.”
“Lantio oli yllättävän kulmikas ja ajoittain lyriikan keskipistettä hipaiseva // Tämä oli tila”