Illan tullen (huomennakin)

J. P. Sipilä

Illan tullen (huomennakin) on kansainvälisesti tunnetun videorunoilijan J. P. Sipilän uusi audiovisuaalinen runokokoelma. Pitkään työstetty neliosainen teos kuljettaa kokijansa lähitulevaisuudessa odottavan, mutta nimettömän muutoksen keskelle. 

Teoksen avainkuviin kuuluvassa tuulisessa aallokossa, muistoista ja syyllisyydestä kehräytyy läheisyyden, rakkauden ja luonnon taju. Kokoelma kysyy ja vastaa kaiken aikaa uudelleenmuotoutuvaan kysymykseen: Mitä on elää hyvää elämää? 

Suuret kuvat ja ajatukset palautuvat toisiaan seuraavien oivallusten kautta intiimiin mittakaavaan, vain laajetakseen uudelleen maailmoja syleileviksi näkymiksi. Ajatus yksittäisessä ihmisessä muodostuvasta toivosta, energiasta ja kyvystä muutokseen tarjoaa uuden jäsennyksen aallokkoa muotoilevalle tuulelle.

Sipilän runokokoelma on verkkoon rakennettu monimediainstallaatio. Teos liikkuu tekstin, kuvien ja äänten avulla erilaisissa tiloissa, joita tavallisessa verkkoselaimessa ei ole totuttu kohtaamaan. Oleellinen osa kokemusta on teoksen rikas ja tunnelmallinen äänimaisema, joiden luomiseesta vastaavat Bereen Ondo, Machinefabriek ja Samuli Sailo.

Illan tullen (huomennakin) osoittaa, kuinka moninaisin tavoin runous, luonto ja mediateknologia voivat olla yhteydessä toisiinsa.

Sukella teokseen osoitteessa illantullen.jpsipila.com

Verkkoon rakennettu audiovisuaalinen runokokoelma

Runot ja video: JP Sipilä
Musiikki: Bereen Ondo, Machinefabriek ja Samuli Sailo
illantullen.jpsipila.com
ISBN 978-952-305-199-7
Toukokuu 2022

J. P. Sipilä

J. P. Sipilä (s. 1981) on Helsingissä asuva audiovisuaalinen runoilja. Hänen teoksiaan on esitetty kansainvälisissä taide- ja runotapahtumissa, esimerkiksi Berliinin Zebra Poetry Film ja Barcelonan Loop-festivaaleilla. Sipilä työskentelee Greenpeacessä. (lisää…)