Ale!

Huomisen vieras

Anna Tomi

Anna Tomin esikoisteos kysyy, mitä menetys on, kun kaikki on jo kauan ollut mennyttä.

Huomisen vieras on kirja muistinmenetyksestä, yhteisten ja yksityisten jälkien hiipumisesta. Maahan hautautuneet merkit eivät ole koskaan olleet meidän, eivätkä meitä varten, mutta silti näemme itsemme maassa pilkottavissa roskissa ja kuun kasvoissa.

Runot tarkastelevat mittasuhteita ja suhteiden mitattomuutta. Onko lopulta vain etäisyyden tuntu omaamme?

84 sivua
161 x 225 mm
Kansi: Tiina Lehikoinen
Taitto: Mikael Brygger
Sidosasu: kovakantinen, sidottu
ISBN 978-952-305-138-6
ISBN 978-952-305-139-3 (PDF)
Luokitus: 82.2
Elokuu 2019

15,00 

Madot tietävät minua paremmin, tuntevat ihmeen

ne säilyttävät sen mitä ihmiset ja madot
ovat yhdessä saaneet aikaan

Anna Tomi

Anna Tomi (s. 1988) on esikoisrunoilija, joka asuu Oaklandissa ja tekee väitöskirjaa UC Berkeleyn yliopistossa. Tomi on kirjallisuuskriitikko sekä runouslehti Tuli&Savun entinen päätoimittaja.

Arvosteluja

“Teoksen läpi kulkee harvinaisen taitavasti rakennettu motiivisten täkyjen verkosto, joka synnyttää valheellista mutta yhtä kaikki lohdullista tuttuuden tuntua lukijalle asti voimakkaana välittyvään vierauden kokemukseen.”
“Kieli on kaunista ja merkitykset usein tavoittamattomia. Tomin runoissa se on tarkoituksellista, sillä juuri etäisyys ja tavoittamat­tomuus ovat kirjan teemoja. Runon puhuja on ”minä tyhjä kuu”, muistinmenetyksen ajan ihminen.”
“Hyvä kuvaus prekarisaatiosta ja katastrofin odottamisesta ja siitä, että me aletaan jo vähitellen toivoakin sitä jotain lopullista ratkaisevaa romahdusta tai se olotila, että 'tänä kesänä kaikki muuttuu'.”