Käsikirjoitukset

Poesia etsii uusia käsikirjoituksia! Seuraava hakuaika ilmoitetaan tällä sivulla alkuvuoden 2022 aikana.

Hyvä kirjoittaja,

Osuuskunta Poesia on kohdannut myönteisen ongelman: sähköpostiimme saapuu niin runsaasti käsikirjoituksia, että toimituksemme on joutunut pohtimaan kuinka voisimme huomioida niiden erilaisia lähtökohtia ja ansioita mahdollisimman tasapuolisesti. 

Päädyimme ratkaisuun, jossa siirrymme ottamaan käsikirjoituksia vastaan ennalta määrättyinä ajankohtina. Näin menetellen esimerkiksi saapumisjärjestys ei vaikuta lukemiseen ja valintoihin.

Osuuskunta Poesia etsii uusia omaperäisiä käsikirjoituksia kerran vuodessa kuukauden ajan. Vuonna 2021 keräämme käsikirjoituksia heinäkuussa.

Olemme painottaneet kustannusohjelmassamme erityisesti kirjamuotoista runoutta, mutta tämä ei tarkoita etteikö meitä kiinnostava käsikirjoitus voisi edustaa mitä hyvänsä tunnettua tai tuntematonta kirjallisuuden muotoa. Erityisesti olemme valmiita yllättymään siitä, mitä kaikkea runous voi olla juuri nyt.

Otamme vastaan kirjaa lyhyempiä käsikirjoitustarjouksia (enintään 30 sivua) viisi kertaa vuodessa ilmestyvään Poesiavihkot-sarjaan ympäri vuoden. Tarjoa vihkoehdotustasi suoraan vihkojen päätoimittajalle, Kristian Blombergille kristian.blomberg@poesia.fi


Ohjeita käsikirjoituksen lähettäjälle

Jotta voisimme lukea ja keskustella käsikirjoituksista ilman ohjelmistojen yhteensopivuusongelmia tai muita huomion epäolennaisuuksiin ohjaavia harmeja, toivomme teidän noudattavan alla olevia ohjeita.

Huom! Lue ohjeet tarkkaan ja noudata niitä, kun vastaat kirjoituskutsuun. Emme voi taata väärin lähetettyjen tekstien käsittelyä.


OHJEET

 • Käytä Times New Roman -kirjasinta ja pistekokoa 12.
 • Lihavoi runojen otsikot.
  (Mikäli käsikirjoituksesi hyödyntää typografisia elementtejä tai vaihtelevat pistekoot muodostavat teokseen merkityksiä, edellisiä ohjeita ei tarvitse noudattaa.)
 • Käytä sivunumeroita.
 • Kirjoita myös lyhyt saate, jossa kerrot hieman itsestäsi kirjoittajana sekä luonnehdit tarjoamasi käsikirjoituksen tyylillisiä ja sisällöllisiä tavoitteita. Mikäli tarjoat useampaa käsikirjoitusta, kirjoita kaikille käsikirjoituksillesi yksi yhteinen saate ja lähetä kukin käsikirjoitus omana liitetiedostonaan sähköpostisi mukana.
 • Tallenna sekä esittely että käsikirjoitus pdf-muodossa ja nimeä ne seuraavan mallin mukaan:

  sukunimi_saate.pdf

  sukunimi_käsikirjoituksen_nimi.pdf


Poesian käsikirjoitushakuaika on päättynyt. Kiitos kaikille käsikirjoituksensa lähettäneille. Uudesta hakukierroksesta ilmoitetaan alkuvuoden 2022 aikana.