Runoalue, Pasila
7.12.2022

Esiintymässä Ester Nuori Leppä, Milka Luhtaniemi, Pieta Päällysaho, Petra Vallila ja Lätsä. Kirjamyynti alkaa 18, ohjelma 19. Paikkana Outrun Cafe www.outrun.fi. Vapaa pääsy.


Poesian ohjelmallinen popup-kirjakauppa Runoalue saapuu Pasilaan 7.12.22! Illan aikana järjestetään kirjamyyjäiset sekä Poesian loppuunmyytyjen kirjojen ja vihkojen huutokauppa.

Pasilan Runoalueen ohjelma painottuu loppuunmyytyjen Poesia-nimikkeiden tekijöihin: Ester Nuori Lepän Lauluja avaruudesta (2019) oli ensimmäinen loppuunmyyty kotimainen poesiavihko, ja Pieta Päällysahon lyyrinen essee Huomioita Sapfon runoudesta (2021) myi painoksensa loppuun ennätysvauhtia. Syksyn esikoiskirjailijan Petra Vallilan runokokoelma ehkä on tällä hetkellä väliaikaisesti loppu tasaisesti vauhtiaan kiihdyttäneen suosion takia. Myymme kustakin teoksesta yhden kappaleen illan päättävässä runohuutokaupassa. Yleisö saa lisäksi toivoa loppuunmyytyjä nimikkeitä mukaan huudettaviksi.

Illassa esiintyvät myös runoilija Milka Luhtaniemi sekä musiikkinumerona Etsitkö töitä? -kirjasta tunnettu Lauri Antti Mattila eli Lätsä.

Paikkana toimii Itä-Pasilan keidas, Outrun Cafe, joka tarjoaa suussa sulavaa pikkusyötävää ja jännittävää juotavaa. Vapaa pääsy. Kirjamyynti alkaa 18, ohjelma 19.

Lämpimästi tervetuloa tekemään kirjallisia löytöjä ja kuulemaan ohjelmaa!

 

Esiintyjät

Ester Nuori Leppä, oikealta nimeltään Essi Leppänen, on Helsingissä syntynyt runoilija, muusikko ja kirjanpainaja. Leppä on äärimmäisen utelias, hän kiinnostuu maailmankaikkeuden rakenteesta ja juo vissynsä pullosta. Ekologisuus ja orgaanisuus ovat Lepän taiteellisessa työskentelyssä kaiken läpäisevä ja kantava voima. Kuva: Otto Virtanen.

Milka Luhtaniemi on helsinkiläistynyt runoilija, kirjoittaja ja esitystaiteilija. Hänen esikoisrunokirjansa Kirnu ilmestyi vuonna 2021 Gummeruksen kustantamana ja sai tuoreeltaan Silja Hiidenheimon muistostipendin sekä HS:n kirjallisuuspalkinnon ehdokkuuden. Kuva: Marek Sabogal

Pieta Päällysaho on antiikin kirjallisuuteen perehtynyt väitöskirjatutkija Jyväskylän yliopistossa. Huomioita Sapfon runoudesta on esseetutkielma Sapfon runouden luonteesta ja vaikutuksista. Kauniiden ja omakohtaisten kuvien kautta se kuroo yhteyttä Sapfon sirpaloituneeseen runouteen, joka on kestänyt aikaa miltei ylimaallisella voimalla.

Petra Vallila on itähelsinkiläissyntyinen runoilija, joka liikuskelee muina henkilöinä korporaatioissa ja ihmettelee kieltä sen minkä työltään ehtii, usein öisin. Vallilan esikoisteos ehkä ilmestyi elokuussa ja oli Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkintoehdokkaana marraskuussa. Runoalueessa on kyse Vallilan ensiesiintymis-esiintymisestä.

Lätsä, alias Lauri Antti Mattila, on esitystaiteilija, rockmuusikko ja Oksasenkatu 11 -gallerian kuraattoriryhmän jäsen, joka tunnetaan yhdessä Juhani Haukan kanssa ihmisiä itseunelmoituihin töihin työllistäneestä Etsitkö töitä? -projektista, Helsingin Rautatientorin Woyzeck Game -esityksestä, yleisöä Helsingistä Jäämerelle kuljettaneesta Jäämatka-esityksestä sekä prekaareille taiteilijoille tukirakenteiden organisoinnista. Lätsä-yhtyeen uusi Romurautaa-sinkku ilmestyi juuri. Runoalue, Pasilassa hän soittaa laulujaan ja lukee otteita Etsitkö töitä? -kirjasta (Poesia 2021). Kuva: Saku Soukka.