Poesialaisia keskustelemassa ilmastosta Oodissa
3.4.2019

Kirjailijat Pauliina Haasjoki, Sirpa Kyyrönen, Emma Puikkonen ja Antti Salminen keskustelevat ekologiateemalla Oodin Kirjataivaassa (3. krs) keskiviikkona 3.4. klo 18-19.30. Tilaisuuden juontaa Henriikka Tavi.

Mielikuvitus, elonkehä, ilmakehä – ilmastonmuutos ja kirjallisuus

“Emme voi rakentaa sellaista, mitä emme osaa yhteisesti kuvitella”, kirjoittivat Iina Soininen ja Anton Verho mielipidekirjoituksessa, jossa he kutsuivat taiteen tekijöitä luomaan kuvitelmia uudesta ekologisesti kestävästä tulevaisuudesta (HS 13.3.2019).

Siirtyminen pois fossiilitaloudesta edellyttää valtavaa kulttuurista muutosta, joka ei voi olla heijastumatta kirjallisuuteen. Kaikkien tilaisuudessa keskustelevien kirjailijoiden tuotannossa ekologiset kysymykset ovat keskeisiä, mutta keskenään erilaisilla tavoilla. He keskustelevat mm. utopioista, dystopioista, uhanlaisuudesta tai monimuotoisuudesta ja luonnon tai esimerkiksi metsässä tai toisaalta planeetalla olemisen kuvaamisesta.

Mitä kirjat kertovat meille tilanteesta ja maailmasta, jossa elämme? Mitä kaikkea voi tehdä kirjallisella mielikuvituksella silloin, kun kaikki on muutoksessa?

Tapahtuman esittely Helmetin sivuilla