Kaija Rantakarin Salit -teoksen etäjulkkarit Instagramissa
7.4.2021

💮 Tervetuloa juhlimaan Kaija Rantakarin Salit-runokokoelman etäjulkkareita keskiviikkona 7.4.2021 klo 19 @kaikujakai -Instagram-tilille! 💮
Kaija Rantakarin kolmatta runokokoelmaa Saleja juhlistetaan Instagram-livessä keskiviikkona 7.4. kello 19-20. Tapahtumassa Kaija esittää runojaan, kustannustoimittaja, runoilija Raisa Marjamäki haastattelee, ja yleisökysymyksillekin on varattu aikaa.
Tapahtumaan voi osallistua Kaijan @kaikujakai -profiiliissa. Salien hengessä pysyy parhaiten mukana juhlavaatteissa ja cocktail/mocktail kädessä.
* * *
Kaija Rantakarin Salit kirjaa herkällä intuitiolla ja tarkkaavaisuudella liikettä katsojan ja taideteoksen välillä. Sen hiljainen mutta lumoavan ilmaisuvoimainen kieli onnistuu kuvaamaan niitä mikroliikahduksia, joita keskittynyt asian – muotokuvan, ihmisen, säätilan – äärellä oleminen aiheuttaa. ”Silmieni pienet sormet taittelemassa auki laskoksiasi”.
Salit on ilmaisultaan keskittynyt kokoelma, joka pienillä siirroilla, kuin kirjoen, rakentaa pakahduttavan voimakasta runoutta maalauksista, halusta ja havainnosta. ”Lisään tänne vielä kourallisen pimeää / ja sylissä lepäävät kätesi ovat kuin kauniit kimput valoa”