Kaija Rantakari Korjaamon Runojoogassa
8.2.2019

Korjaamon Runojooga, Kasvihuone. Korjaamo, Töölönkatu 51 b, 00250 Helsinki.

Runojoogassa avataan kehoa yin-joogatyylistä tutuin asanoin. Asanoissa viivytään pidempiä hetkiä ja samanaikaisesti nautitaan runoilija Kaija Rantakarin viimeisimmän palkitun teoksen Koko meren laajuus luennasta. Yin-jooga on mainio tapa rauhoittaa parasympaattista hermostoamme ja tehostaa sidekudostemme aineenvaihduntaa. Samalla annamme kehollemme mahdollisuuden palautua.

Joogatunnin ohjaa RYT-200 kouluttautunut joogaohjaaja Elina Tervonen

Kaija Rantakari on helsinkiläinen runoilija, kirjansitoja ja kollaasitaiteilija. Kokoelma Koko meren laajuus julkaistiin elokuussa 2018 Poesialta ja se on voittanut mm. toiselle teokselle myönnettävän Toisinkoinen-kirjallisuuspalkinnon sekä Kalevi Jäntin palkinnon vuonna 2018.

”Äärimmäisen tarkka sisäänhengityksen ja kosketuksen kuvaus havainnollistaa Kaija Rantakarin paradoksin: hänen runoutensa on melkein kiusallisen intiimiä, vaikka se ei tee elettäkään ollakseen rajua tai paljastavaa. Kuin astuisi pimeään huoneeseen vieraiden ihmisten seurassa ja joutuisi tunnustelemaan tiensä ulos. Kumma kyllä, kokemuksesta on kiitollinen.”

Vesa Rantama / Helsingin Sanomat

Mukaan tarvitset oman joogamaton ja lämpöisät mutta rennot vaatteet.

Osallistujat voivat myös ostaa Kaija Rantakarin teoksen omakseen tunnin jälkeen.

Liput tulevat myyntiin tammikuussa.