Poesia etsii tuottajaa

Tule mukaan rakentamaan nykyrunouden näkyvyyttä!
Hae Poesian tuottajaksi 8.9. mennessä

Runoutta ja muuta korkealaatuista kirjallisuutta kustantava Osuuskunta Poesia etsii tuottajaa puolipäiväiseen vakituiseen työsuhteeseen. Poesian tuottajana vastaat kustantamon tiedotuksesta, myynnistä, logistiikasta ja taloushallinnosta itsenäisesti, mutta osana taiteilijayhteisöä.  

Tarjoamme näkemyksellisen ja keskustelevan työympäristön, joustavat työajat sekä mahdollisuuden oppia ja tutkia kustannusalaa ja kirjatuotannon prosesseja, uudistaa ja vahvistaa näiden käytäntöjä. Etsimme ihmistä, joka haluaa kasvaa osaksi yhteisöä.

Edellytämme vankkoja viestintätaitoja ja kokemusta kustannusalasta tai järjestötyöstä. Arvostamme taloushallinnon perustaitoja ja vahvaa kiinnostusta nykyrunoutta kohtaan. Sinulla on valmius tehdä kirja-alan töitä ja kehittyä työssäsi. Osaat tarttua toimeen ja osaat kysyä neuvoa. Hallitset aikatauluttamisen etkä kavahda yllättäviä käänteitä.    

Kustantamossa rinnallasi toimii viitisentoista osuuskunnan jäsentä oman taiteellisen työnsä ohessa. Työssä suoriutumisessa sinua tukee osuuskunnan hallitus. Kustannustoiminnan lisäksi Poesia järjestää myyntitapahtumia ja keskustelutilaisuuksia, joiden toteuttamisessa tuottajalla on iso rooli. Loppuvuodesta alkaen Poesian toimisto sijaitsee Sörnäisissä uudessa Tekstin talossa, joka tuo yhteen keskeisiä kirjallisuustoimijoita. Tuottajalle tämä tarjoaa erinomaisen tilaisuuden vahvistaa verkostoja ja olla siellä missä tapahtuu.

Poesia on 2010 perustettu osuuskuntamuotoinen kustantamo, jonka ominta aluetta on suomeksi kirjoitettu runous, käännetty runous, lajihybridinen ja kokeileva kirjoitus sekä kirjallisuudentutkimus ja esseistiikka. Poesian jäsenet ovat runoilijoita, graafisia osaajia ja kirjallisuudentutkijoita. Poesia on julkaissut kirjoja ja vihkomuotoisia teoksia yli sadalta tekijältä, vuosittain kymmenkunta teosta. Kustantamon toimintaa luonnehtii kirjantekemisen tehtävien ja roolien kiertävyys. Tuottajan työ kustantamon arjessa luo perustan toiminnan jatkuvuudelle.

Työaika on 19 tuntia viikossa ja palkka 1200 euroa kuukaudessa. Työsuhde on toistaiseksi voimassaoleva ja sisältää koeajan. Työskentely tapahtuu pääosin arkena ja osan työstä voi tehdä etänä, työaikoihisi voit paljolti vaikuttaa itse.

Työ alkaa pikimmiten syyskuun aikana. Hakuaika päättyy perjantaina 8.9. klo 23.59 ja työhaastattelut pidetään tiistaina 12.9. Työhaastatteluun kutsumme viimeistään sunnuntaina 10.9.

Lähetä yhden liuskan pituinen hakemuskirje sekä relevantti ansioluettelo PDF-tiedostoina viimeistään 8.9.2023 osoitteeseen rekry@poesia.fi. Liitä mukaan myös tiedot suosittelijoista. Kirjoita otsikkokenttään ”HAKEMUS: TUOTTAJA”. Emme perehdy myöhästyneisiin hakemuksiin.

Tiedustelut: Poesian hallituksen puheenjohtaja Sirpa Kyyrönen, sirpa.kyyronen@poesia.fi. Työstä voi tiedustella puhelimitse Sirpalta maanantaina 4.9. klo 14-16, puh. 045 136 5595.