Olli-Pekka Tennilän Lemmonommel Ylen Tanssiva karhu -ehdokkaana

Olli-Pekka Tennilä. Kuva: Elisa Hyvärinen

Olli-Pekka Tennilän teos Lemmonommel on valittu Ylen Tanssiva karhu -runouspalkinnon ehdokkaaksi. Muut ehdokkaat ovat Lina Bonde, Anja Erämaja, Silja Järventausta, Pelle Romantique ja Olli Sinivaara.

Raati kirjoittaa:

“Ajatus ei ole tarkka, kieli on”, kirjoittaa Olli-Pekka Tennilä neljännessä kokoelmassaan Lemmonommel.

Runot pyrkivät väsymättä tarkentamaan havaittujen ilmiöiden kuvausta. Sitä kautta on mahdollista päästä lähemmäs kaiken mielettömyyden ymmärtämistä, runot tuntuvat sanovan.

Lemmonommel tarkkailee maailmaa myös proosan ja aforismin keinoin: lajirajat eivät ole olennaisia, kun tapahtumisen tulvasta tislataan haihtumaton osa esiin.

Mikään ilmiö ei Tennilällä ole liian vähäinen runoon, eikä näkökentän reunoilla olevia roskia voi jättää huomiotta, koska ne reunustavat viestiä.

Paljoudessa eläminen on absurdia filosofille, joka hakee asioiden ydintä. Mutta ihmisen perimmäinen vapaus on kyvyssä ja oikeudessa ajatella joka hetki.

Tanssiva karhu -runopalkinnon logo, jossa karhu tanssii sinisellä pohjalla

Tanssiva karhu -ehdokkaat julkistetaan Yle Radio 1:n Kulttuuriykkösessä torstaina 2.8. klo 15.

Tanssiva karhu on Ylen vuodesta 1994 lähtien runoteokselle jakama palkinto. Tänä vuonna se jaetaan Runokuu-tapahtumassa 25.8. Palkintosumma on 4 000 euroa. Raadissa ovat mukana puheenjohtajana kirjailija Johanna Venho, Ylen kulttuuritoimittajat Minna Joenniemi ja Marit Lindqvist sekä tuottaja Pekka Savolainen Yle Draamasta. Lisää aiheesta YLE:n sivuilta yle.fi/tanssivakarhu