Poesia mukana helsinkiläisessä Tekstin talo -hankkeessa

Yksitoista kirjallisuuteen, käsikirjoittamiseen, kirjoittajakoulutukseen, kirjallisuuden kääntämiseen, sananvapauskysymyksiin ja tutkimukseen erikoistunutta järjestöä on perustanut Helsingissä Tekstin talo – Textens hus -yhdistyksen.

Yhdistyksen tavoitteena on saada Helsinkiin Tekstin talo, jonka ideana on toimia taiteilijoiden kohtaamis- ja kotipaikkana. Taloon kaavaillaan monipuolista toimintaa: kirjoittajien työtiloja, esityksiä ja koulutusta, alan järjestöjen ja organisaatioiden toimitiloja sekä kahvilapalveluita.

Tekstin talo on tarkoitus olla tekemisen paikka, tekijöiden avoin yhteisö, johon on helppo tulla mukaan. Se myös madaltaa rajaa tekijöiden ja kokijoiden välillä ja kokoaa tekstien tekijöitä ja niistä kiinnostuneita yhteen.

“Tällainen talo toimii vetovoimatekijänä myös kansainvälisesti. Tulemme verkostoitumaan kansainvälisesti muiden samantyyppisten talojen kanssa”, linjaa Tekstin talon puheenjohtaja Laura Serkosalo.

“Tilakysymys on vielä avoinna. Kartoitamme tilaratkaisuja parhaillaan ja rakennamme yhteistyötä kaupungin, eri toimijoiden ja rahoittajien kanssa”, täsmentää varapuheenjohtaja Jari Nikkola.

Yhdistyksen perustivat Helsinki Poetry Connection, Kriittinen korkeakoulu, Kääntäjien ja tulkkien liitto, Labbet, Nuoren Voiman Liitto, Poesia, Runoyhdistys Nihil Interit, Suomen näytelmäkirjailijat ja käsikirjoittajat, Suomen PEN, Teatterin tiedotuskeskus TINFO ja Tutkijaliitto.