Noesis on Poesian uusi verkkojulkaisu

Uusi verkkojulkaisu laajentaa runouskeskustelun aikajännettä

Poesian verkkolehti Noesis julkaistaan Turun kirjamessuilla perjantaina 30.9.

Noesis (kreikk. ajattelu, ymmärrys) on runousesseisiin keskittyvä verkko­julkaisu, joka etsii runouden mieltä ja luotaa niin yksittäisten runojen, runo­kokoelmien kuin laajempien runousilmiöiden merkityksiä.

Verkko­julkaisun ensimmäinen numero käsittelee lukemisen herkkyyttä. Numeron kirjoittajat tarkastelevat runoilijapuheenvuoroissaan runojen sisällöllistä rikkautta – toiset suhteessa omaan kirjoittajuuteensa, toiset yleisesti maail­massa olemisen kannalta.

”Noesis auraa tilaa keskustelukulttuurille, jossa käsiteltävien teosten ja ilmiöiden aikahaitari on laaja. Sesonkivetoisuuden sijaan haluamme nostaa keskusteluun myös unohdettuja ääniä”, toteaa julkaisun päätoimittaja Tiina Lehikoinen.

Ensimmäisen numeron kirjoittajat ovat Jyrki Kiiskinen, Virpi Alanen, Taneli Viljanen, Silene Lehto ja Kristian Blomberg. Lisäksi numero sisältää Mats O. Svenssonin artikkelin, joka käsittelee runouden kääntämistä (suomentanut Marko Niemi) ja Juha-Pekka Kilpiön tekemän Harry Salmenniemen ja Mika Taanilan yhteis­haastattelun.

Noesiksen päätoimittaja Tiina Lehikoinen on tamperelainen runoilija ja kuvataiteilija. Hän on päätoimittanut aiemmin runouslehti Tuli&Savua ja kirjoittanut aktiivisesti runouteen liittyviä esseitä.

Lehikoinen on tavattavissa Poesian osastolla perjantaina klo 14–16 ja lauantaina klo 15–16:30.

TERVETULOA TUTUSTUMAAN UUTEEN JULKAISUUN!

Lisätietoja
Pt. Tiina Lehikoinen
puh. 050 3536 234
noesis.fi

Noesista julkaisee Osuuskunta Poesia ja sen perustamista on tukenut Koneen säätiö.

Katso myös Poesian muut tapahtumat ja keskustelut Turun messuilla!