Tiiliskivi-palkinto Reetta Pekkaselle

Vuoden 2015 Tiiliskivi-palkinnon on voittanut Reetta Pekkanen teoksellaan Pieniä kovia nuppuja.


Raati kiitti Pekkasen runoja tavasta, jolla ne yhdistävät yleisen yksityiseen, estetiikan eettisyyteen. Pekkasen teos sanoo raadin mukaan “välttämättömimmän luonnon ja ihmisen välisestä suhteesta, ja samalla se onnistuu kaikessa kauniissa surullisuudessaan muuttamaan epätoivon toivoksi”.

Tiiliskivi-tunnustuspalkinnon myöntää Tampereen yliopiston kirjallisuudenopiskelijoiden ainejärjestö Teema ry. Palkinnon tarkoituksena on nostaa esille laadukkaita kotimaisia kaunokirjallisia teoksia, jotka eivät ole saaneet ansaitsemaansa huomiota.

Muut palkintoehdokkaat olivat Nelli Hietalan romaani Käsipohjaa (Nemo), Kai Kajanderin runokokoelma Supersäikeet (Otava), Henni Kitin esikoisromaani Elävän näköiset (WSOY), Raisa Marjamäen runokokoelma Ei kenenkään laituri (Poesia) sekä Markku Paasosen romaani Pienet kalat syövät suuria kaloja (Teos).