Poesian kirjat keväällä 2013

Poesian keväässä kuljetaan nuoruuden kaikkivoipuudesta elämän tummempiin vesiin ja takaisin.
Poesian kirjakatalogi keväälle 2013 »


19-vuotiaan Erkka Filanderin esikoisrunoelmassa juhlitaan hurmion vallassa elämää ja sen pauhua, nuoruutta jolloin kaikki on mahdollista. Valtoimenaan tulviva maailma saa aistit kiihottumaan ja veren riehaantumaan. Pitkän uran runoilijana ja kustantajana tehnyt Hannu Helin siirtyy tulevana keväänä Poesian runoilijaksi. Monikielisen ja moniulotteisen runouden konkari liikkuu vaivattomalla nopeudella synkänraivokkaista syvyyksistä herkkään toiveikkuuteen ja ihmiselämän haurauden tuskallisuuteen. Amerikkalaisen Sam Pinkin pakkomielteisen makaaberit väkivaltafantasiat ovat kuin piparkakku sinihomejuustolla: epätodennäköisyydessään nerokas sekoitus, joka potkaisee hörötyshermoon kuin humalainen poro.

Viime vuosien merkittävimpiä ja kiinnostavimpia runomaailman ilmiöitä on ollut esitetyn runouden suosion huima nousu, yhtenä sen aktiivisimmista esiintuojista vuonna 2008 perustettu Helsinki Poetry Connection -yhteisö. Poesialla on ilo julkaista HPC:n kokoama lavarunousantologia, joka sisältää suomalaisen esitetyn runouden tärkeimpiä tekstejä sekä aihetta käsitteleviä esseitä.

Haltioituneita hetkiä kevään kirjojen parissa!

Marko Niemi
Osuuskunta Poesian puheenjohtaja

Lue Poesian kirjakatalogi keväälle 2013 »