Palkittu Hannu Helin Poesian runoilijaksi

Osuuskunta Poesia on tehnyt sopimuksen Hannu Helinin seuraavan runokokoelman kustantamisesta.

Pitkän uran tehnyt runoilija ja kustantaja vastaanotti 7.6.2012 Nuori Voima -palkinnon elämäntyöstään runouden ja kirjankustantamisen parissa. Palkintoperusteluiden mukaan Helin on kirjoittanut

tinkimättömän omaehtoista, helppouksia karttavaa ja älyllisen oikukasta runoutta, joka johdonmukaisessa tyylissään näyttäytyy suomalaisen runouden kentällä poikkeuksellisena ja jopa ainutlaatuisena.

Poesian kustantama runokokoelma julkaistaan vuoden 2013 aikana. Poesia vastaa jatkossa myös Helinin luotsaaman Pulvis&Umbra -kustantamon kirjojen myynnistä ja jakelusta. Kirjoja voi tilata suoraan Poesian verkkokaupasta, osoitteessa poesia.fi/nettikauppa.

Hannu Helin on julkaissut 22 runokokoelmaa. Ville-Juhani Sutisen kanssa kirjoitettu yhteisteos neuhickyr julkaistiin Osuuskunta Poesiaa edeltäneessä poEsia-sarjassa vuonna 2007. Nuori Voima -palkinnon lisäksi hänelle on myönnetty J.H. Erkon esikoisteospalkinto, Weilin+Göösin kirjallisuuspalkinto, Tanssiva Karhu -raadin kunniamaininta, Vuoden runoilija Poeta Finlandiae -tunnustus, Lahden kaupunginrunoilija -tunnustus sekä Hyvinkään kaupungin taidepalkinto.